Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μηταράκη: Αυτοί που δεν θέλουν τις δομές στα νησιά θέλουν τις ροές

Σκληρή κριτική προς τα κόμματα της Αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) για την στάση τους στο μεταναστευτικό ασκεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωσή του καταδεικνύει την διγλωσσία στην ρητορική των κομμάτων αυτών λέγοντας πως ενώ την ίδια ώρα «διαμαρτύρονται» για τις δομές στα νησιά, την ίδια ώρα στην Βουλή κατηγορούν την κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων της χώρας μας.

«Τι θέλουν;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Να ξαναγίνει η Χίος, τα νησιά μας κέντρο δεκάδων χιλιάδων διερχομένων προς την ηπειρωτική Ελλάδα;» συμπληρώνοντας πως αυτό έγινε και συντελέστηκε στο δράμα του 2015.

Κλείνοντας ο Νότης Μηταράκης βεβαιώνει πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση αφού προστατεύει τα σύνορα της χώρας ενώ την ίδια ώρα έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, κάνοντας πράξη δηλαδή όλα όσα υποσχέθηκε.

Ολόκληρη η δήλωση του γραφείου του Νότη Μηταράκη:

«Οι παρατάξεις της Αριστεράς που “διαμαρτύρονται” για τις δομές, είναι οι ίδιες που στη Βουλή και δημόσια κατηγορούν την Κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων μας. Τι θέλουν; Να ξαναγίνει η Χίος, τα νησιά μας, κέντρο δεκάδων χιλιάδων διερχόμενων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, δηλαδή το δράμα του 2015. Αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία και προστατεύει τα σύνορα μας και αποσυμφορησε τα νησιά μας. Ότι δηλαδή υποσχέθηκε».

Υπενθυμίζεται πως η επιτυχημένη διαχείριση του μεταναστευτικού από την ελληνική κυβέρνηση από το 2019 έχει καταστήσει για τα καλά παρελθόν τις μαύρες μέρες του 2015 και της ντροπής της Μόριας. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί έως και κατά 96%, την ώρα που ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά του Βοορείου Αιγαίου ολοένα και μειώνεται.

Ως επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής ήρθε και η μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό ζήτημα αντί της ανά 6μηνο παράτασης που δινόταν μέχρι πρότινος αφήνοντας τους νησιώτες έρμαια των συγκυριών. Πλέον οι κάτοικοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το μεταναστευτικό να μην αποτελεί άγος και τις οικονομικές συνθήκες καλύτερες ελπίζουν σε ένα ευοίωνο μέλλον.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα στην Βουλή υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν θέλει μια πολιτική κλειστών συνόρων. Θέλει μια πολιτική νόμιμης μετανάστευσης- για αυτό και κάθε χρόνο δίνουμε άδειες εργασίας σε χιλιάδες ανθρώπους να έρθουν να δουλέψουν στα χωράφια και σε άλλα μέρη όπου χρειαζόμαστε εργατικά χέρια. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε στους λαθρεμπόρους, στους λαθροδιακινητές να καθορίζουν ποιος θα μπαίνει στη χώρα μας, ειδικά σε μια εποχή που βλέπετε ότι πολλά κράτη όμορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως πρόσφατα η Λευκορωσία εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, την έννοια του πρόσφυγα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

Advertisement