Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Έβρο: Η Αθήνα απέρριψε τις αιτιάσεις της Άγκυρας – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για περιστατικό με νεκρό από πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά των συνόρων δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από πληθώρα τουρκικών δημοσιευμάτων αλλά και την κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτες ανταποκρίσεις, μετέδιδαν την είδηση της κλήσης στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης για την επίδοση διαβήματος.

Σημειώνεται ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που φέρεται να προήλθαν από την ελληνική πλευρά, κάτι που από την πρώτη στιγμή – και πριν την θεσμική τοποθέτηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών -, διέψευδαν κατηγορηματικά αρμόδιες πηγές από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement