Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: «Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί – Τεράστιες και εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες»

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή τον ολοένα αυξητικό αριθμό κρουσμάτων για το νησί της Χίου, αναφέρθηκε στην έλειψη άμεσης παρέμαβσης μέτρων προστασίας που θα έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί αυτή η έκρηξη κρουσμάτων.

Αναλυτικά ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ:

«Η εξάπλωση του νέου κύματος της πανδημίας και στο νησί μας, φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις με το ενδεχόμενο να γίνει ανεξέλεγκτη. Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας. Για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση έχει αφήσει τη Χίο και τα νησιά χωρίς τις αναγκαίες υποδομές Υγείας, με ανύπαρκτη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και με μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία. Το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλες πιέσεις που αντί να απορροφηθούν από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε εμβολιαστικό κέντρο, ίδρυμα «μιας νόσου». Το γεγονός αυτό αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης και στους υγειονομικούς.

Η πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, πέρα από τις παλινωδίες που επέδειξε και τον εφησυχασμό που καλλιέργησε, αποθέωσε την ατομική ευθύνη, αφήνοντας χώρο να αναπτύσσονται ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις. Αυτή η πολιτική ενίσχυσε το φόβο και την ανησυχία σε μερίδα κατοίκων και στο νησί μας σχετικά με τα εμβόλια.

Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις φορέων, επιστημόνων, του ΚΚΕ. Έτσι, και φέτος με βάση το δόγμα του τουριστικού κεφαλαίου «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» συνέχισε την πολιτική του ανύπαρκτου ελέγχου για τους επισκέπτες που καταφτάνουν, ικανοποιώντας τις αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, επιτρέποντας το συνωστισμό στις μετακινήσεις. Αντί να εξασφαλίσει δημόσιο οργανωμένο σύστημα προληπτικού ελέγχου, από τις δημόσιες μονάδες Υγείας, για εργαζόμενους, επισκέπτες και κατοίκους, η κυβέρνηση ευνοεί τις δραστηριότητες ιδιωτικών επιχειρηματικών μονάδων Υγείας, που πουλούν πανάκριβα rapid και μοριακά τεστ.

Απαιτούμε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα και καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να δυναμώσουν τον αγώνα για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

  • Να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση με μόνιμους διορισμούς και εξοπλισμό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων ιατρείων σε όλο το νησί.
  • Να εφαρμοστούν αυστηρά και ουσιαστικά προληπτικά υγειονομικά μέτρα στις μετακινήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με τεστ στους επισκέπτες πριν την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια και λιμάνια.
  • Να συσταθούν επιπλέον συνεργεία του ΕΟΔΥ για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
  • Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου, για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων σε επισκέπτες στο νησί. Χώροι, που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.
  • Να εξασφαλιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά από τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Η διαδικασία αυτή να μην επιβαρύνει το Νοσοκομείο όπως έγινε πρόσφατα με τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων, αλλά να αποτελέσει υπόθεση της πλήρους στελέχωσης της ΠΦΥ στο νησί.
  • Να διασφαλιστεί ο άμεσος εμβολιασμός όλων όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άλλες ευπαθείς ομάδες ή άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές).
  • Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική και πλήρης ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού σχετικά με τα εμβόλια καθώς και η ιατρική παρακολούθηση όλων όσοι εμβολιάζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement