Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Μόνη λύση ο εμβολιασμός - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Τη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», τόνισε η κ. Πελώνη, λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

Όπως είπε, ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους μη εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται από σήμερα οι μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε, λέγοντας πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας υπέγραψε στις 12.01.2022 την ένταξη του έργου της Περιφέρειας «ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ως επιβεβαίωση του σχολιασμού του xiakoslaos.gr για την πρόσφατη ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη Μηταράκη,...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στο χιόνι αναμένεται να «βυθίσει» το...

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία επιδίδεται σε σειρά υπερπτήσεων πάνω από ελληνικές νησίδες προκειμένου να επαναφέρει τις ανιστόρητες και αβάσιμες διεκδικήσεις της Σε εμφανή αλλαγή στάσης όσον...