Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μιχαηλίδης: «Προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν»

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της  τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού δημοσίου.

Αρχικά υπενθύμισε πως τα έργα που περιελάβανε η αρχική σύμβαση του 2018 αποτελούσαν προτάσεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των υποδομών Υγείας, τις οποίες υιοθέτησε το Ίδρυμα. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του εστίασε στα ελλείμματα της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας.

Αναφέρθηκε, καταρχάς, στην προβληματική επιλογή των selftests ως βασικού εργαλείου επιτήρησης, από τη στιγμή που έχουν  έλλειμμα ευαισθησίας και δεν υπάρχει σοβαρός μηχανισμός αναφοράς των κρουσμάτων. Σημείωσε, ακόμα, τον αργό ρυθμό προόδου των εμβολιασμών και την εξακολούθηση ύπαρξης ολόκληρων περιοχών εκτός εμβολιαστικών γραμμών, όπως για παράδειγμα τα χωριά της Βορειοδυτικής Χίου.

Υπογράμμισε, ακόμα, την παντελή απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, και ως εκ τούτου την μεγάλη καταπόνηση του συστήματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάτι άλλωστε που ισχύει και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Α. Μιχαηλίδης τόνισε ότι τα παραπάνω δεν είναι δυσεξήγητα, αλλά απορρέουν ευθέως από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης σε θέματα του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ακολουθήσει.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Όπως σημείωσε, «μετά τα παλαμάκια» προς το ΕΣΥ, η κυβέρνηση επιστρέφει στις γνωστές και δοκιμασμένες πρακτικές παραχώρησης φιλέτων σε ιδιώτες και άσκησης διώξεων σε ενοχλητικές φωνές εργαζομένων.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου, με τις οποίες αφενός εκχωρούνται υπηρεσίες όπως της καθαριότητας και των πλυντηρίων σε εργολάβους, και αφετέρου διενεργούνται αναδρομικοί έλεγχοι βιογραφικών με σκοπό τον εκφοβισμό υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και συνδικαλιστές.

Καταλήγοντας ο Α. Μιχαηλίδης, έχοντας προηγουμένως χαρακτηρίσει «μεγάλη πλάνη» την προσέγγιση της κυβέρνησης ότι «όπου να’ ναι τελειώνουμε με την πανδημία», επιβεβαίωσε κατηγορηματικά την «απόλυτη προσήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην επιτάχυνση του εμβολιασμού. «Επισημαίνουμε τις ανεπάρκειες του συστήματος», τόνισε, αλλά «προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν».

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 καταμετρήθηκαν στα γραφεία της ΕΤΕ, στο χώρο της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, στην Αθήνα, οι ψήφοι των εκλογών της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών,...

ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Σοκαριστική ανατροπή στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η θεία της 8χρονης ομολόγησε...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της μετατόπισης του  παραλιακού δρόμου του Αεροδρομίου Χίου. Το πρωί της Τετάρτης (20/10), στο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συναντήσεις με τους φορείς του Μεσοτόπου είχε την περασμένη Κυριακή η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Την ομάδα συγκροτούσαν οι Περ.Σύμβουλοι  Γιάννης Σπιλάνης (επικεφαλής) και Μαρία Νικολάρα,...