Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Με 12,9 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Οριακές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξεως των 12,9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 3%.

 

Alco_09
Alco_09a
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο προβάδισμα με 39% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 35%.
Alco_08

Στην αξιολόγηση των υπουργών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακολουθεί. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με παρόμοια ποσοστά θετικών αξιολογήσεων οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Alco_06
Alco_07

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όπως οι υγειονομικοί, τάσσεται το 57%, έναντι 32% που δηλώνει αντίθετο. Η πλειοψηφία (44%) εκτιμά επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους πολίτες από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλια.

Alco_02
Alco_03

Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία, το 42% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 54% λίγο ή καθόλου.

Alco_01

Τέλος, αρνητική διάθεση της κοινής γνώμης απέναντι στη ρύθμιση για τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας με συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου. Εξάλλου, το 48% των πολιτών δηλώνουν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ 33% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Alco_05
Alco_04

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement