Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πανό με την φράση «διώξτε τη Frontex» και η οργισμένη αντίδραση Μηταράκη

«Επίθεση» σε όσους εκφράζουν… αλλοπρόσαλλες απόψεις όσον αφορά στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος εξαπέλυσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Μηταράκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δημοσίευσε μία φωτογραφία από το νησί της Λέσβου όπου σε μία τοποθεσία κάποιοι είχαν αναρτήσει πανό με την επιγραφή «Abolish Frontex», δηλαδή «Διώξτε την Frontex».

Ο υπουργός Μετανάστευσης συνόδευσε την εν λόγω φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Κάποιοι με πανό στη Λέσβο αναπολούν την πολιτική “ανοικτών συνόρων”. Για την Κυβέρνηση η μείωση των ροών – κατά 80% το 2020 και περαιτέρω 70% το 2021 – αποτελεί προτεραιότητα μας».

Τα στοιχεία για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διπλάσιες καταγράφονται οι αναχωρήσεις αιτούντων ασύλου και μεταναστών από την χώρα μας, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αφίξεων τους πρώτους πέντε μήνες του 2021.

Όπως πληροφορεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά από συστηματικές προσπάθειες, 4.951 άτομα αναχώρησαν με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτα κράτη μέσω των μηχανισμών αναγκαστικών απελάσεων και επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 2.891 αφίξεις στα νησιά του Αιγαίου και το Φυλάκιο του Έβρου, αριθμός μειωμένος κατά 68% σε σχέση με τις αφίξεις του 2020 (9.421 αφίξεις).

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μέχρι και τις 31 Μαΐου στα ελληνικά νησιά φιλοξενούνταν 10.289 αιτούντες άσυλο, αριθμός μειωμένος κατά 71% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, ενώ στα ΚΥΤ των νησιών ζουν 8.901 άτομα. Συνολικά ο αριθμός των διαμενόντων σε όλη τη χώρα είναι μειωμένος κατά 42%, σε σχέση με το Απρίλιο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι ίσως οι κρισιμότερες που γίνονται μέχρι τώρα. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής...

Advertisement