Η προστασία των Ελλήνων του Λιβάνου και του Ισραήλ και η γενικότερη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει τη δριμεία κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αναφορικά με τα σχόλια για τη νέα ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της ΝΔ, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εσωκομματικό πρόβλημα.
Τα βέλη του στην αντιπολίτευση έστρεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην κριτική για την εξωτερική πολιτική της χώρας σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή, αφήνοντας αιχμές για την στάση τους μετά τον θάνατο 26χρονου Έλληνα στο Τελ Αβίβ.
Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης: «Πρέπει να υπάρξει ένα όριο. Και ας κοιτάξουν λίγο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ειδικά της Αριστεράς, που είναι και μια ιστορική αναφορά, ποιοι βγάζουν ποιες ανακοινώσεις, ποιοι δεν ονοματίζουν ξεκάθαρα τρομοκρατικές αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις και να δουν με ποιους είναι στην ίδια σελίδα. Έχουμε μιλήσει για την προστασία αμάχων και στην Παλαιστίνη. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχηγό της Παλαιστινιακής Αρχής. Αλλά η επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ ήταν μια τρομοκρατική επίθεση».
«Το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή αυξάνει τις τιμές της ενέργειας», σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε πως: «Η θέση μας για λήψη μέτρων, όπως η μείωση των έμμεσων φόρων και η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, αποκτά νέα επικαιρότητα. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί εγκαίρως και προληπτικά πριν πέσει όλο το βάρος της αναταραχής στους ώμους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».
Κριτική στην κυβέρνηση και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Η πολιτική στήριξης του Ισραήλ από την ΕΕ και τα κράτη – μέλη της, όπως η Ελλάδα με την εμπλοκή «μέχρι το λαιμό» της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, τεκμηριώνει τις τεράστιες ευθύνες για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις», αναφέρει σε ερώτησή της η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: «Στον Λίβανο βλέπω μια εμμονή της κυβέρνησης να βοηθήσει, και καλά κάνει, τους Έλληνες με διαβατήρια αλλά ξεχνάμε 300χιλιαδες ορθόδοξοι Λιβανέζοι που δηλώνουν Ρουμ ορθόδοξοι. Αυτοί βομβαρδίζονται και σκοτώνονται».
Η Νέα Αριστερά επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί έναν κρίσιμο σύμμαχο της κυβέρνησης Νετανιάχου».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε: «Υπάρχει ευθύνη και στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη και στις διεθνείς κυβερνήσεις για τη μη καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ».
Νέα ερώτηση βουλευτών της ΝΔ
Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εργασίας κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους.
«Καθήκον των βουλευτών είναι να παρεμβαίνουν και των Υπουργών να δίνουν λύσεις», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, που πρόσθεσε ότι: «Γίνεται τόση συζήτηση για αυτές τις δύο τελευταίες, που είναι κρίμα για τις προηγούμενες 6.200. Δηλαδή, έχουν αδικηθεί πάρα πολύ. Αλίμονο αν ήταν πρόβλημα μια ερώτηση βουλευτών, είναι φοβερό πώς κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει, μάλιστα, και εσωκομματικό πρόβλημα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτάνε, στηρίζουν την Κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και κάνουν πάρα πολύ καλά την δουλειά τους».
Για υποκρισία κατηγόρησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης: «Πού ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν καταθέταμε την πρόταση για το νέο ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους; Πού ήταν, όταν μιλούσαμε για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»;
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ένας από τους «γαλάζιους» βουλευτές που υπέγραψαν τη νέα ερώτηση τόνισε πως δεν αμφισβητείται η κυβέρνηση: «Είναι η πρώτη ερώτηση που κάνω επειδή είχα ένα ατύχημα και αυτό θεωρείται αντάρτικο. Μία απλή ερώτηση».
Μετά τη Νίκη Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, επανήλθε στην πρωτοβουλία των «11» για τα κόκκινα δάνεια, καταθέτοντας νέα ερώτηση.
Πηγή: ertnews.gr