Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εγκάρδιο κλίμα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών από τη Ν. Κεραμέως στο Θ. Λιβάνιο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε δηλώσεις προχώρησε η Νίκη Κεραμέως η οποία παρέδωσε «τη σκυτάλη» στον Θοδωρή Λιβάνιο.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που παραδίδω σήμερα τη θέση αυτή, καθώς ολοκληρώνεται για μένα ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον οποίο πάντοτε ο στόχος ήταν ένας: ένα καλύτερο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» τόνισε η απερχόμενη υπουργός Εσωτερικών.

«Και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια σε καίριες θέσεις ευθύνης και για την πολύτιμη στήριξή του στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών τους τελευταίους 11-12 μήνες, μέσα από πέντε νομοσχέδια και πολυάριθμες άλλες πρωτοβουλίες».

Η κα Κεραμέως συνέχισε: «Αναφέρω ενδεικτικά τις σημαντικές αλλαγές που με τις οποίες ασχοληθήκαμε τον Θοδωρή Λιβάνιο σε όλα τα θέματα εκλογικών διαδικασιών, στην κατάργηση, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας όλων των εμποδίων στην ψήφο αποδήμων Ελλήνων με την πολύ σημαντική συστράτευση πέντε κομμάτων συνολικά, τεσσάρων κομμάτων του Κοινοβουλίου, τη θέσπιση και λειτουργία επίσης για πρώτη φορά της επιστολικής ψήφου. Τη θέσπιση του λεγομένου ΑΣΕΠ ανώτερων στελεχών μαζί με την υφυπουργό, με τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, με αυξημένες απαιτήσεις για περισσότερες από 600 θέσεις ευθύνης, με οριζόντιο τεστ δεξιοτήτων για όλους τους υποψηφίους για πρώτη φορά στο Δημόσιο, με συμβόλαια απόδοσης για τους επιλεγέντες. Την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Την εξαιρετική συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων με τα Μητρώα Συμβούλων Ακεραιότητας, με την ενεργοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής e-πειθαρχικά, με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με την εφαρμογή των ψηφιακών εργαλείων αξιολόγησης δεξιοτήτων για άλλες θέσεις στο Δημόσιο, όπως οι υπηρεσιακοί γραμματείς. Την παρουσίαση που κάναμε πριν από λίγο καιρό μαζί με την κα υφυπουργό του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής του λεγόμενου Μπόνους Παραγωγικότητας για την ενίσχυση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό κεντρικού κράτους Αποκεντρωμένης διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ανάδειξη καινοτομίας στο δημόσιο τομέα, την τοποθέτηση για πρώτη φορά 122 επιτελικών στελεχών, την αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης, τη στοχοθεσία και στην αξιολόγηση και πάρα πολλά άλλα.

(…) Θέλω λοιπόν από αυτό εδώ το βήμα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καθένα και την καθεμία από εσάς για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλατε όλοι από κάθε θέση, σε δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας ένα συλλογικό, πολύ απαιτητικό έργο», κατέληξε η κα Κεραμέως.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες ενώ, όπως είπε, στη συνέχεια θέλησε να πει δυο λόγια, «για την υπουργό Νίκη η οποία αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο. Είναι μαθημένη στα δύσκολα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει και θα δούμε πολύ σύντομα αποτελέσματα. Είχα την εμπειρία και τη χαρά να ζήσουμε ένα χρόνο γεμάτο πολλά θέματα, δύσκολα θέματα, σύνθετα θέματα. Η διοργάνωση της επιστολικής ψήφου δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά και θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».

«Για εμάς στο Υπουργείο Εσωτερικών, η ομάδα μας θα έχει μπροστά ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο και δύσκολο έργο και πρέπει να το κάνουμε, να το υλοποιήσουμε και να το υλοποιήσουμε και εμπρόθεσμα και ταχύτατα, με μοναδικό στόχο να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως όσον αφορά τη διεπαφή τους με το Ελληνικό Δημόσιο και ιδίως να φτιάξουμε, να οργανώσουμε σε συνεργασία με την ίδια την Αυτοδιοίκηση, μια καλύτερη, ισχυρότερη αυτοδιοίκηση».

«Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, θα δουλέψουμε σκληρά και τελικά θέλουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμά μας» τόνισε στο τέλος ο κ. Λιβάνιος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Full Moon Sleepover», φέτος το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ξενυχτάει την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πανσέληνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τώρα, η ετοιμοπαράδοτη στην ελληνική αγορά έκδοση XLT του δημοφιλούς Ranger που διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μιάμιση και δύο καμπίνες –Rap Cab...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής θα επιστρέψουν στο Ράλλυ Ακρόπολις εκπροσωπώντας την “Traction Rally Team”, αυτή τη φορά με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Porsche παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Ενώ η Macan με κίνηση στους πίσω τροχούς επικεντρώνεται κυρίως στην υψηλή αποδοτικότητα...

Advertisement