Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Στην Ευελπίδων ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Με κάταγμα στη μύτη ο Βασίλης Γραμμένος

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον βουλευτή την Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Ο δράστης της επίθεσης προσήχθη από την φρουρά της Βουλής, οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ και συνελήφθη, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στην Ευελπίδων. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο της Βουλής και μετά στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πρόσωπο. Για «κτηνώδη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής. Ο κατηγορούμενος βουλευτής βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα.

Υπάρχει παρελθόν ανάμεσα στον Ευστάθιο Φλώρο, πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος το 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση αλλά τον είχε διαγράψει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση έγινε γιατί ο πατέρας του κ. Φλώρου, θεώρεισαι ότι από ένα λογαριασμό social media υπήρχαν φραστικές επιθέσεις από τον κ. Βελόπουλο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν έχει αυτό το λογαριασμό και γενικά δε χρησιμοποιεί τα social media.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά και επίσης φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, σύμφωνα με το ισταρικό ανακοινωθέ. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γραμμένος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Ο κ. Φλώρος κρατείται στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος ενεργοποίησε τον άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα για το αυτόφωρο κακούργημα, πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι όντως έχει τελεστεί το αδίκημα του κακουργήματος, τότε η υπόθεση θα παραμείνει στα χέρια της.

Ο Κ. Φλώρος καταγράφεται να κινείται απειλητικά προς τον Β. Γραμμένο

O πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος καταγράφεται να κινείται απειλητικά προς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα φέρεται να τον γρονθοκοπεί.

«Έτυχε να εξέλθω λίγα δεύτερα μετά το βίαιο περιστατικό. Είδα έναν βουλευτη πεσμένο στο πάτωμα και κάποιοι να προσπαθούν να τον σηκώσουν. Στη μύτη του το σημάδι του χτυπήματος μπορώ να πω ότι είχε παραμορφωθεί, είχε αλλάξει χρώμα η μύτη του. Οι διάλογοι δεν έγιναν αντιληπτοί τουλάχιστον από εμένα. Η ωμή βία δεν έχει καμία θέση στο ναό της δημοκρατίας. Τέτοια περιστατικά είναι απολύτως καταδικαστέα. Το περιστατικό δεν γνωρίζω αν έγινε από πέσιμο. Είδα ότι η μύτη του ήταν παραμορφωμένη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Σε φωτογραφίες από τους διαδρόμους της Βουλής, φαίνεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να έχει πέσει στο έδαφος και παριστάμενοι να σπεύδουν προς το μέρος των δύο ανδρών για να τους κρατήσουν σε απόσταση.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε, αφού ήταν κι αυτός αυτόπτης μάρτυρας: «Ήμουν μπροστά σε αυτό το κατάπτυστο περιστατικό το οποίο αποδεικνύει ότι μέσα στην Βουλή υπάρχει ο Κασιδιαρισμός από κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά. Γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης μπροστά στα μάτια μου. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε στο πάτωμα. Και μάλιστα πήγε στο ιατρείο της Βουλής ενώ ο άλλος φώναζε. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει προϊστορία».

Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με τον νυν ανεξάρτητο και πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε προηγηθεί χυδαία επίθεση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εναντίον του.

Ο διάλογος σύμφωνα με τον Κ. Φλώρο

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε…

Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Τον διάλογο διαψεύδει ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Φλώρο για άσεμνες χειρονομίες εναντίον του.

«Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος – για κακούργημα πλέον – αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος της Βουλής απομάκρυνε τον ανεξάρτητο βουλευτή για 15 ημέρες από το Κοινοβούλιο, κινώντας εναντίον του τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. (…) Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του. (…) Άκουσα για χυδαίες ύβρεις θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για περαιτερω» τόνισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, λίγη ώρα αργότερα, συνοδεία ανδρών της φρουράς της Βουλής μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του με ποινή έως 10 έτη.

«Υπερβολική η κατηγορία» δήλωσε η δικηγόρος του κ. Φλώρου, Βάσω Πανταζή.

Ομόθυμη καταδίκη

«Αλληλέγγυοι στο συνάδελφο που δέχτηκε επίθεση από βουλευτή. Απαράδεκτο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Kαταδικάζουμε τις συμπεριφορές που υποδαυλίζουν ακραίες θέσεις και τις κάμψεις του ελεύθερου φρονήματος και των βουλετών» είπε ο Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκονται. Είναι απαράδεκτη αυτή η τραμπούκικη ενέργεια, κρύβεται άλλος πίσω από αυτό το γεγονός».

«Ο φασισμός και η ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζεται με νομικά τερτίπια αλλα ο ελληνικός λαός θα τον στείλει εκεί που πρέπει» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Δεν περίμενα ποτέ άνθρωποι στο κοινοβούλιο να επαναλάβουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιαστικό που έλαβε χώρα στο κοινοβούλιο» είπε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

Για πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. «Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε» είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

Ο πρόερος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, ανέφερε: «Καταδικάζουμε το γεγονός, αλλά όταν τα μήλα είναι ξινά, δεν φταίνε τα μήλα, φταίνε οι μηλιές».

«Δεν έχουν θέση στο κοινοβουλίο χειροδικία, ύβρεις και συμπεριφορές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που σε τίποτα δεν υπηρετούν αυτό που αναμένουν οι πολίτες να συγκροτήσει το Κοινοβούλιο» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιθέσεις μέσα στη Βουλή

Σκηνές έντασης που έφθαναν στα όρια της επίθεσης και της χειροδικίας έχουν να καταγραφούν στο ελληνικό κοινοβούλιο από την εποχή της Χρυσής Αυγής.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο καταδικασμένος σήμερα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδίαρης, επιτίθεται στον Νίκο Δένδια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Στην αίθουσα επικρατεί πανδαιμόνιο με τον προεδρεύοντα να καλεί την Φρουρά να επέμβει.

Το 2013, βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχωρούν από την αίθουσα της ολομέλειας, φωνάζοντας «Χάιλ Χίτλερ».

Το χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου

Αφορμή για το πρωτοφανές ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Επιμέλεια: Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement