Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κεχαγιά: Όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα θα πρέπει να ζυγιστούν από την αρχή

«Στο διάστημα από τις εκλογές και μετά έχουν προκύψει νέα δεδομένα και στοιχεία τα οποία καλούν την κυβέρνηση να ξαναμετρηθεί», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξή της σήμερα (9/4) στον REAL FM, σημειώνοντας ότι πρέπει «όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ζυγιστούν από την αρχή».

«Όταν λέμε ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις ευρωεκλογές -γιατί αυτές τις εκλογές έχουμε μπροστά μας- δεν εννοούμε ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, το λέω για να είμαστε σαφείς. Θεωρούμε όμως ότι θα είμαστε η πρώτη προοδευτική δύναμη, δηλαδή θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και η κυβέρνηση θα έχει τέτοια φθορά που θα υπάρξει ανατροπή στην πολιτική εικόνα. Εξ αυτού του λόγου ζητάμε και τις εκλογές. Δηλαδή είναι άλλο η κυβέρνηση να έχει το 41%, που το έχει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, και άλλο να έχει 31 -32% και το δεύτερο κόμμα να έχει 17, 18 ή 20%. Εδώ μιλάμε για άλλες διαφορές», εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Λέμε να κάνουμε εκλογές για να καταδείξουμε ότι η έπαρση και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι έχει το 41% στο τσεπάκι της και μπορεί να κυβερνά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παραβιάζοντας και τις αρχές του κράτους δικαίου ή συγκαλύπτοντας ή οδηγώντας σε μονταζιέρες, δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα».

«Να σας υπενθυμίσω ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 εξελέγη και ανέλαβε την εξουσία, ο κ. Μητσοτάκης μετά από έξι μήνες και μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ζήτησε εκλογές. Τι είχε αλλάξει τότε;», διερωτήθηκε.

«Εμείς το ποσοστό των ευρωεκλογών θα το συγκρίνουμε με το ποσοστό του Ιουνίου του 2023. Εδώ όταν είχαμε δημοτικές εκλογές φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είχε φθορά επειδή έχασε κάποιες μεγάλες Περιφέρειες από αντάρτες ή επειδή έχασε τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άρα κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει την πολιτική της βαρύτητα», συνέχισε η Β. Κεχαγιά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «πρέπει να καταδειχθεί η φθορά της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές είτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να κάνει εθνικές εκλογές, που δεν το βλέπουμε παρότι εμείς πιέζουμε σε αυτό, είτε όχι».

Όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, επισήμανε «εμείς δεν καταφερόμαστε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ούτε πολιτικός μας αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλουμε αυτό να είναι σαφές» και προσέθεσε: «Όμως θεωρούμε ότι ξαφνικά δεχόμαστε επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρχει λόγος. Θέλω να σας θυμίσω: υπάρχει άλλο κόμμα, περισσότερο και από το ΠΑΣΟΚ μπορώ να πω, την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, που ανέδειξε τόσο πολύ το θέμα με όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία, με την αξιοποίηση όλων των ανεξάρτητων Αρχών, με επισκέψεις στη Δικαιοσύνη, με παραστάσεις στη Βουλή, με στοιχεία που αναγνώστηκαν στην Βουλή από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος τον κ. Τσίπρα για τις διπλές παρακολουθήσεις, από ΕΥΠ και από το Predator, με στοιχεία από την ΑΔΑΕ, που δεν συμπαραστάθηκε στον κ. Ανδρουλάκη στον Γολγοθά που τράβηξε με το θέμα των υποκλοπών;».

«Ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να φτάσει μέχρι το κόκαλο και το δικαιούται και του συμπαραστεκόμαστε σε αυτό – και τον ενθαρρύνουμε να το κάνει, ότι θα έπρεπε να κάνει μια μήνυση κατά πολιτικών προσώπων ούτως ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη. Δεν θέλει να το κάνει ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι δικαίωμα του», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement