Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ: «Όχι σε πειραματισμούς, ναι στη σταθερότητα» το μήνυμα στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Η ομιλία του Μάνφρεντ Βέμπερ ήταν το σημείο αναφοράς στη σημερινή δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μίλησαν και πολλοί υπουργοί και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Το κυρίαρχο δίλημμα της κάλπης των ευρωεκλογών προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στην επέτειο των 50 ετών από την ίδρυσή της. Μπροστά στις μεγάλες γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις των επόμενων ετών για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιβεβαιώσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

«Έχουμε χρέος να απαντάμε στο μηδενισμό. Να προσπαθούμε για το καλύτερο. Με άλλα λόγια ζητούμε από τους πολίτες να πουν όχι στους πειραματισμούς και να πουν ένα μεγάλο ναι στη σταθερότητα στη συνέχεια και στη σιγουριά. Είναι η στιγμή να συναντηθούμε ξανά με όλους τους συμπολίτες με τους οποίους συμπορευτήκαμε στο κίνημα “Μένουμε Ευρώπη”, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δηλώνω πρώτος παρών στην εκστρατεία μας και ως πρωθυπουργός έχω την εντολή να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, το “φρένο” στη χαλαρή ψήφο, την ψήφο διαμαρτυρίας και την αποχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς την “επικίνδυνη Βαβέλ γεμάτη κυνισμό και ψέματα».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη ο πρωθυπουργός καταλόγισε ότι «προσβάλλει δημοκρατία και θεσμούς αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες, υπόσχεται παροχές δισεκατομμυρίων από το παλιό «λεφτόδεντρο» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει ξεραθεί ακόμα.

Για τονΝίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός είπε ότι αρχίζει να «βάφει» το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος.

«Το φάσμα της αντιπολίτευσης συμπληρώνουν, όμως, και αρκετές ακραίες φωνές, άλλες μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος και άλλες εκτοξεύουν μόνο συνθήματα γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «καπηλεύονται ακόμα και ένα τεράστιο συλλογικό πένθος όπως η τραγωδία των Τεμπάων, κάνοντας τον πόνο κομματικό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα κούφια λόγια κάποιων δήθεν πατριωτών απαντάμε με συγκεκριμένες πράξεις και με ένα τολμηρό σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ πουλάς κεραλοιφές είναι πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης».

«Σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ειδική αναφορά που πραγματοποίησε για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

«Λέμε ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται ταξί για να προστατεύουν τον πολίτη, όπως γίνονται ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά. ΟΙ ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα έχοντας κατανόηση και στήριξη από τους πολίτες αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, προέταξε τις μεγάλες αλλαγές που έχει προωθήσει η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι σήμερα, θέτοντας ως στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Τις προσκλήσεις που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καλείται να αντιμετωπίσει ανέδειξε ο Μάφρεντ Βέμπερ, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είστε μία από τις πιο ισχυρές φωνές στην Ευρώπη. Έχετε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», τόνισε.

Το μήνυμα πανστρατιάς των στελεχών και συστράτευσης με τους πολίτες, έστειλαν από το βήμα του συνεδρίου, υπουργοί της κυβέρνησης. Όπως έπραξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι και τα στελέχη που έλαβαν το λόγο επιτέθηκαν στην αντιπολίτευση, την οποία ταύτισαν με την τοξικότητα και την πόλωση. «Να μη σταλεί λάθος μήνυμα και η Ελλάδα μπει σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης», είναι η κοινή συνισταμένη των ομιλιών, μαζί με την ανάγκη να ηττηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης.

Σε κάθε περίπτωση, στο Ζάππειο λαμβάνει σάρκα και οστά η γαλάζια στρατηγική στο δρόμο προς την ευρωκάλπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά το συνέδριο, θα ανοίξει το νέο κύκλο των περιοδειών του σε Αττική και περιφέρεια:

-Δίνει συνέχεια στην πολιτική συνταγή της διεύρυνσης σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων.

-Προτάσσει τις «βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ταυτίζοντας την κυβερνητική παράταξη με την πρόοδο και τις μεταρρυθμίσεις.

-Αναλύει τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι και σήμερα.

-Αναδεικνύει τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης ημέρας στον «καθαρό πολιτικό διάδρομο τριετίας που ανοίγεται μετά τις ευρωεκλογές, με πρόταγμα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και το ξερίζωμα χρόνιων παθογενειών».

-Εκπέμπει μήνυμα «κατά της αποχής και της ανέξοδης διαμαρτυρίας»

Οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ομιλία του πρωθυπουργού. Θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement