Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Μπάιντεν – Συναντήθηκαν δυο υπουργοί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

«Ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο». Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, «δεν είθισται ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά επειδή οι ημερομηνίες δεν συνδυάζονται, δεδομένου ότι ξεκινά το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο θα πρέπει να είναι παρών, δεν κατέστη εφικτό να πάει στην γιορτή αυτή. Αυτό πάντως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο». Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε ότι αύριο, Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου, μεταξύ άλλων, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό συνέβη, γιατί παρά τις μεγάλες, διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση απασχόλησης κατά περίπου 400.000 νέων θέσεων εργασίας και στην πραγματική αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 6,1%», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, τόνισε ότι είναι «πυροτέχνημα η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθεί να κτίσει αφήγημα» και επισήμανε: «Αν εννοούν αυτά που λένε, να συντάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο. Αλλά πετάνε μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί προηγούμενης συνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας και αν αυτό μπορεί να σηματοδοτεί ευρύτερη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Με την ευχή μας. Μέχρι χθες νομίζαμε ότι τα κομμάτια του παζλ ήταν δύο, το δημοσίευμα του Βήματος και η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Ανδρουλάκη. Τελικά είναι τρία, το τρίτο το αποκάλυψε ο κ. Παππάς και είναι η προσυνεννόηση των κομμάτων. Όσο μιλάνε, αποκαλύπτονται. Πολλές φορές η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει ότι μεγαλώνει το άθροισμα δυναμικής. Όταν προσθέτεις το μηδέν στο μηδέν, τότε το άθροισμα είναι μηδέν».

Για την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για το μπάζωμα, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο υπουργός «αναφέρθηκε στις πολιτικές δυνάμεις που καλλιεργούν, δημιουργούν ή διογκώνουν fake news. Βρίσκουν αφορμή μια τραγική υπόθεση για να φτιάξουν πολιτικό αφήγημα πάνω στον πόνο των ανθρώπων. Ίδια ρητορική με αυτή της άκρας δεξιάς, φαίνεται ο πραγματικός σκοπός τους στην υπόθεση. Η στάση τους δείχνει ότι θέλουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να εξοργίσουν την κοινωνία, όχι να βρεθεί η αλήθεια. Η βαθύτερη ερμηνεία για την αντιπολίτευση είναι ότι στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους, στο παρασκήνιο όμως φαίνεται ο πραγματικός τους εαυτός. Διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, παιχνίδια εξουσίας. Δεν υπάρχει πολιτικό αφήγημα, αντιπρόταση. Ασχολούνται με τυμβωρυχία και στο παρασκήνιο κάνουν deal».

Το ζήτημα της διαρροής στοιχείων, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «είναι ένα σημαντικό πρόβλημα συνολικά, μια διαχρονική παθογένεια και θα πρέπει να το δούμε».

«Ο μαρτυριάρης Νίκος Παππάς»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε «αν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί το ανθρώπινο λάθος. Ο πρωθυπουργός στο τότε υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι υπάρχει και συνδρομή του ανθρώπινου παράγοντα από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φως, ο άνθρωπος αυτός (σταθμάρχης) ομολόγησε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη, που επικαλέστηκε σχετικό ρεπορτάζ, περί επίσκεψης δύο υπουργών (Παπασταύρου, Μπρατάκου) στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, μια συνάντηση που έγινε το βράδυ της ημέρας που δημοσίευσε το Βήμα το ρεπορτάζ για τη «μονταζιέρα» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλία για πρόταση μομφής, κάνοντας λόγο για συνάντηση σε «φιλικό επίπεδο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Τι μεσολάβησε από την Κυριακή και την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας; Ο μαρτυριάρης κ. Νίκος Παππάς που είπε ότι προετοιμαζόταν η συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προφανώς ο Ανδρουλάκης ήξερε τι θα ακολουθήσει και έφερε στη Βουλή ένα δημοσίευμα, μια συνάντηση που ήταν σε φιλικό επίπεδο».

Με αφορμή τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση περί του κινδύνου νοθείας στις εκλογές, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Να μας απαντήσει ο κ. Ραγκούσης σε ποια κυβέρνηση συμμετείχαν υπουργοί που καταδικάστηκαν αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος. Ακόμα και όταν είχαμε να κάνουμε εκλογές το 2019 με μια κυβέρνηση που αποχωρούσε, με παραϋπουργείο σύμφωνα με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, δύο υπουργούς καταδικασμένους και έναν πρώην υπουργό που μιλούσε για την ανάγκη φυλάκισης πολιτικών αντιπάλων, δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε για τις εκλογές. Ένα κεκτημένο 50 χρόνων, είναι αδιανόητα πράγματα. Δεν προσβάλουν τη ΝΔ, αλλά το πολίτευμα, τη χώρα, τη δημοκρατία. Κανένας δεν τους παίρνει σοβαρά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητεί και να υπομονεύει το πολίτευμα».

Για τη σχέση που έχει η κυβέρνηση με τα ΜΜΕ του συγκεκριμένου εκδοτικού ομίλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ένα από τα πιο άδικα που έχω ακούσει είναι ‘’καταγγέλλετε αυτούς που σας στήριζαν’’. Δεν καταγγέλλουμε κανένα δημοσιογράφο και δεν στοχοποιούμε κανένα μέσο. Ποια πρωτοφανή στήριξη έχουμε; Έχει δει κανείς θέματα, τίτλους των συγκεκριμένων μέσων τα τελευταία δύο χρόνια; Δεν λέω κακώς, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι υποστηρικτικά στην κυβέρνηση. Δεν σημαίνει ότι κάνουν κάτι κακό, αλλά ας ψάξουμε να βρούμε ρεπορτάζ, πρωτοσέλιδα, τίτλους στο site του συγκεκριμένου ομίλου. Το ζήτημα ξεκίνησε λόγω της σύνδεσης των γεγονότων».

Σχετικά με το θέμα Ασημακοπούλου και την εμπλοκή από κάποιους συγκεκριμένων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Ας προσέχουν καλά αυτοί που πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, η ΝΔ δεν έχει ούτε μισή καταγγελία για το θέμα, όταν στοχοποιούνται άνθρωποι που δεν είναι ερωτώμενοι από πουθενά, ενδεχομένως κάποια στιγμή οι συκοφάντες να υποστούν τις συνέπειες των λόγων τους. Την συκοφαντία την αντιμετωπίζουμε πολύ σκληρά, δεν μπορεί να λέει κάποιος οτιδήποτε για κάποιον πολιτικό του αντίπαλο, όπως ο κ. Φάμελλος που αναφέρεται σε ονόματα, να προσέχει πάρα πολύ. Στην υπόθεση με κανένα στοιχείο δεν εμπλέκεται με τη ΝΔ ως κόμμα. Περιμένουμε να το επιβεβαιώσει η δικαιοσύνη και η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Γιατί το γεγονός ότι ένας πολίτης, μόνος του, έστειλε σε μια ευρωβουλευτή μια λίστα, μπορεί να εμπλέκει άλλους ανθρώπους; Είναι χυδαίο το πρωτοσέλιδο της Αυγής και παρελκυστική η αναφορά του κ. Φάμελλου».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement