Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετωπική» για τις δηλώσεις Αρβανίτη σχετικά με το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνεχίζεται η κόντρα για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και το βαθμό συμμετοχής του Κώστα Αρβανίτη στη συγγραφή του. Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για καμπάνια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της χώρας, με τον Κώστα Αρβανίτη να απαντά ότι αν δεν υπήρχε η παρέμβασή του τότε, θα ενεργοποιούνταν τα μέτρα περικοπής κονδυλίων. Στο μεταξύ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για συστηματική προσπάθεια των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε ευρωπαϊκό «τερέν», ακόμη και με fake news που πλήττουν τη χώρα, κάνει λόγο η ΝΔ, στον απόηχο των δηλώσεων του Κώστα Αρβανίτη σχετικά με το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Fake news, στήνοντας προπαγάνδες, καμπάνιες κατά της χώρας, αυτό κάνουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά τα τελευταία χρόνια. (…) Είχαμε τη νεκρή Μαρία, την εργαλειοποίηση μεταναστευτικού. Όλα τελικά «πάνε κουβά», αλλά έχουν καταφέρει πριν να κάνουν ζημιά στη χώρα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις συστάσεις του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δεν είναι «ψήφισμα – Αρβανίτη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με δική μας παρέμβαση δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που θα έκανε σε περίπτωση Πολωνίας, παρέμβαση δική μου, για να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να διορθώσει τα κακώς κείμενα. (…) Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και πρέπει να τηρεί το κράτος δικαίου και αν παρεκκλίνει θα πρέπει να το ισορροπήσει. (…) Η δική μου εισήγηση δεν ήταν να κοπούν τα κονδύλια, αλλά να μην κοπούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης.

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για το περιεχόμενο του ψηφίσματος ζητά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. «Το έλασσον είναι αν ο κ. Αρβανίτης συνέγραψε το ψήφισμα ή όχι (…) Το μείζον είναι τα ζητήματα που αναφέρουν οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές. Λέει για το κράτος δικαίου, λέει επί αυτού κάτι η ΝΔ;» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Κόντρα για τα Τέμπη

Με την αντιπολίτευση να επιμένει σε παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον Βόλο, ζήτησε να καταθέσουν σε αυτήν ο Πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Για μπάζωμα με εντολή της κυβέρνησης, όπως της είπε ο Ανακριτής» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Την Παρασκευή αναμένεται τα κόμματα να καταθέσουν τις πορισματικές τους εκθέσεις στο προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement