Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Κατά την επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συζητήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προληπτική λήψη μέτρων εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, ενώ τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης και θέματα που αφορούν αποκλειστικά στο νησί της Χίου, όπως το ζήτημα του κλιμακίου Βολισσού και η μετεγκατάσταση του κλιμακίου Καρδαμύλων.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια για την παρουσία του και το ενδιαφέρον που δείχνει στα ζητήματα που αφορούν στο νησί.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και οι πολίτες πρέπει να κάνουν τον δικό τους ρόλο, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, να προστατεύσουν την άσκοπη χρήση φωτιάς το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «πλέον προστίθεται στο νησί της Χίου μία νέα μονάδα δασοκομάντος, πολύ σημαντική για εμάς. Υπολογίζω ότι θα είναι 40 δασοκομάντος, οι οποίοι και θα προστεθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο έργο της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.»

«Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί, έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, έχει δύναμη, έχει τουρισμό και η δουλειά της πολιτικής προστασίας, του πυροσβεστικού σώματος και όλων των δυνάμεων ασφαλείας είναι να προστατεύουν το νησί. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και η αντιμετώπιση επίσης.», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μηταράκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια που για άλλη μία φορά βρίσκεται στη Χίο. Επισκέπτεται σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συζητήσει προληπτικά τον σχεδιασμό για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και οι πολίτες πρέπει να κάνουν τον δικό τους ρόλο, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, να προστατεύσουν την άσκοπη χρήση φωτιάς το καλοκαίρι. Γιατί δυστυχώς, είδαμε σε προηγούμενα καλοκαίρια πολλές πυρκαγιές να προκαλούνται από αμέλεια.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Βασίλη Κικίλια, όχι μόνο ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και πάντα τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα της Χίου. Θα συζητήσουμε και κάποια τοπικά θέματα, όπως το κλιμάκιο της Βολισσού, την μετεγκατάσταση του κλιμακίου των Καρδαμύλων στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης. Τον ευχαριστώ και πάλι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement