Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πυκνή δραστηριότητα Στ. Κασσελάκη για νέα πρόσωπα σε θέσεις «κλειδιά» ενόψει ευρωεκλογών

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις αλλά όχι σε σαρωτικές αλλαγές ενόψει της πορείας προς την ευρωκάλπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνεντεύξεις, ομιλίες και εμφανίσεις έχει ουσιαστικά ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε συνέντευξή του στη Realnews δηλώνει αποφασισμένος να ανατάξει το κόμμα που υπέστη οδυνηρή ήττα.

Ο κ. Κασσελάκης αποκαλύπτει ότι γίνονται όσες αλλαγές χρειάζονται για να δώσει το κόμμα με τον καλύτερο τρόπο τη «μάχη» για τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, δείχνει ότι πέραν των διορθωτικών κινήσεων αυτής της περιόδου ενόψει ευρωκάλπης, στόχος του είναι να προχωρήσουν μεγάλες, ίσως και σαρωτικές αλλαγές για το κόμμα, δείχνοντας σε αυτή την κατεύθυνση το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

«Ο ρόλος μου και η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω ένα κόμμα που υπέστη μια οδυνηρή ήττα και, ακολούθως, μια “προαποφασισμένη” διάσπαση, που του στέρησε κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτήν την αποστολή μου ανέθεσαν τα μέλη μας και θα την τιμήσω στο ακέραιο (…) Μετά τις ευρωεκλογές θα προχωρήσουμε στο καταστατικό μας συνέδριο, που θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης. Όλα τα ζητήματα θα αποφασιστούν από το Συνέδριό μας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι προέχει να προσδιοριστεί η στρατηγική και η θέση του κόμματος στο πολιτικό τοπίο.

Ο πρόεδρος, παράλληλα συνεχίζει επισκέψεις και συναντήσεις με εργασιακές και κοινωνικές ομάδες. Το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε την έκθεση Οινόραμα. Το βραδυ παρεβρίσκεται σε εκδήλωση κοπής πίτας αθλητικού ομίλου στον Αλιμο.

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου, μεταξύ των προσώπων που αναλαμβάνουν ρόλους ή θα έχουν συμμετοχή σε όργανα, βρίσκονται όχι μόνο στελέχη κοντά στην ηγεσία αλλά και στελέχη που ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με το Στέφανο Kασσελάκη πριν από λίγες μέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα μετέχει πλέον με αναβαθμισμένο ρόλο στο εκτελεστικό γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται η ανακοίνωση για το πρόσωπο που θα έχει την εκπροσώπηση στον Τύπο και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα στιγμή να διαπραγματευτώ την παρουσία της χώρας στην Ευρώπη

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και ομιλία μετά την παραίτησή του από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση. Ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Είπε ότι δεν ήταν ποτέ επιλογή του η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν εντός του κόμματος και αναγνώρισε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί στις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement