Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη για την ηγεσία – Στις 11 η ομιλία του προέδρου του κόμματος

Εντείνονται οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το πότε και πως θα στηθούν οι κάλπες, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγα Γεροβασίλη απέναντι σε αυτή του Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ενώ αργά το βράδυ άλλαξε την ώρα της ομιλίας του και όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του, ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου, να μιλήσει σήμερα στις 11:00 το πρωί πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Με την Όλγα Γεροβασίλη  να επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά της με τη φράση «δηλώνω παρούσα για να σταματήσει ο κατήφορος και να γίνει ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής» και τον Στέφανο Κασσελάκη να δεσμεύεται ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «ανεξαρτήτως αποτελέσματος» με πρόταση οι κάλπες να στηθούν στις 10 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να πάρουν μέρος με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία, σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατόπιν της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι πρέπει να περάσει ένας μήνας από την προκήρυξη για εκλογή αρχηγού «όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος»

Ο ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει , όχι να διχάζει, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη προσθέτοντας ότι δήλωσε παρούσα «γιατί αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης».

Τελευταία ημέρα του συνεδρίου την Κυριακή, κρίνεται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί και πάλι σε εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, έξι μήνες από τις προηγούμενες κάλπες.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας άμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ενώπιον όλων ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ότι θα δουλέψω. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα καλέσω την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειάζονται στο κόμμα. Η αλήθεια θα κερδίσει και γι αυτό πρέπει να πάμε στις εκλογές στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά», ήταν η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ομιλία της κυρίας Γεροβασίλη.

Κατά των νέων εκλογών είχε ταχθεί λίγο νωρίτερα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος εμμέσως εξέφρασε την στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην αντίθεσή του σε μια νέα εκλογή προέδρου επέμεινε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι «δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη εάν γίνονται κάθε πέντε μήνες εκλογές». Όπως είπε, δεν βλέπει διέξοδο με την πρόταση για εκλογή προέδρου.

Ανοιχτή ήταν η στήριξη του Χρήστου Σπίρτζη στην Όλγα Γεροβασίλη, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κατονομάσει τους υπονομευτές.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ήδη σε “θέση μάχης”, γεγονός, που αποτυπώνεται και στις τοποθετήσεις τους από το βήμα του συνεδρίου. Χαρακτηριστική του κλίματος η ομιλία Ραγκούση, που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Όσοι θέλετε πιστέψτε ότι δεν υπονόμευσαν οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή  ότι το κόμμα δανείστηκε μέσω εταιρείας. Πλεόυμε ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών, και ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο, εμείς το βλέπουμε, αλλά δεν αλλάζουμε πορεία», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Ποιο είναι το επίδικο, το όραμα ; Επιστροφή στο κόμμα των φραξιών εσωκομματικό βόλεμα;  Φιλοδοξίες των ηγετίσκων ή μήπως είναι η επιστροφή σε μια κομματική ορθοδοξία του 3-4%;» , είπε ο Πέτρος Παππάς.

«Ο πρόεδρος μίλησε για την Αριστερά, όσοι θέλουν αν πάνε στην κεντροαριστερά να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη.΄Όχι να φύγουμε από τις παλιές φράξιες και να δημιουργήσουμε νέες ομάδες, νέα αρχηγόπουλα, νέους προεδρικούς, είπε από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως την Κυριακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement