Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές – Το μήνυμα Κασσελάκη

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη να παρακολουθούν με αγωνία τις ραγδαίες εξελίξεις, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη καταλυτική παρέμβαση Τσίπρα και την απάντηση Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο εμφανίζεται βέβαιος ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ότι θα γίνει πρωθυπουργός και τονίζει ότι θα μείνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στην Όλγα Γεροβασίλη, καθώς στην ομιλία της αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της.

Πέτρος Παππάς: Φόβος για ποσοστά κάτω του 3%

Πριν από λίγα λεπτά ανέβηκε στο βήμα ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος μιλά σε πάρα πολύ υψηλούς τόνους για τον κίνδυνο να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κάτω του 3% και για τον κίνδυνο να είναι αυτό το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι σερνόμαστε σε μία εκλογική διαδικασία μόλις πέντε μήνες μετά, αφού ένας πρόεδρος εξελέγη από ένα σώμα 150 χιλιάδων μελών.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς υπέγραψε το ψήφισμα, το οποίο διακινείται στο συνέδριο την τελευταία μιάμιση ώρα περίπου.

Το ψήφισμα

Έχει συγκεντρώσει περίπου 100 υπογραφές και σε αυτό το ψήφισμα που συνέταξαν σύνεδροι και μέλη οργανώσεων μελών. Αυτό που τονίζεται είναι η κούραση, όπως αναφέρουν, και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα μέλη το τελευταίο διάστημα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών.

Ζητείται με αυτό το ψήφισμα ο Πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού να έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και οποιαδήποτε εσωστρεφής διαδικασία που θα πλήξει αυτή την πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που ουσιαστικά ζητούν είναι να μην γίνουν εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές και ειδικότερα η τετραπλή ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση, που όπως λένε έχει ξεκινήσει με την εκλογή των νέων προέδρων και μετά, αφού θα υπάρχει ο χρόνος να γίνουν όλα οργανωμένα, αυτό το ψήφισμα ενδεχομένως τεθεί σε ψηφοφορία μαζί με ότι θα πρέπει να αποφανθούν οι σύνεδροι για το αν θα γίνουν εκλογές.

Αιχμές Ραγκούση στην ομιλία του στο συνέδριο

Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ήταν πάρα πολύ επικριτικός για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Είπε ουσιαστικά ότι αν θέλετε να πιστεύετε ότι για όλη αυτή την εσωστρέφεια και την κακή εικόνα φταίνε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία, μπορείτε να το πιστεύετε. Και αν θέλετε να πιστεύετε ότι δεν έφταιξαν κινήσεις του προέδρου, όπως για παράδειγμα η πληροφορία ότι δέχθηκε πρόταση για συμμετοχή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ή η χθεσινή είδηση ότι έχει εταιρεία στο εξωτερικό. Ναι, βεβαίως, έχετε το δικαίωμα να το πιστεύετε.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ένα παγόβουνο και η διαφορά μας με τον Τιτανικό είναι ότι εμείς το βλέπουμε αυτό το παγόβουνο.

Επίσης πήρε το λόγο και ο βουλευτής Επικρατείας, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μη διεξαγωγής εκλογικής διαδικασίας.

Η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη τοποθετείται γύρω στις 19:00 και σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος διαψεύδει το ότι έκανε οποιαδήποτε συνάντηση με βουλευτές ή με οποιαδήποτε ομάδα, αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Με ανάρτησή του στο instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τα περί υπονομευτών.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος», αναφέρει ο Κασσελάκης.

Με ανάρτηση του ο Γιώργος Καραμέρος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, κάτι που ακουγόταν τις τελευταίες ώρες.

Επιφυλάξεις για την ανάγκη προσφυγής σε νέες κάλπες διατυπώνει ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Για το χρόνο που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες μίλησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, «το fast track το δοκιμάσαμε το καλοκαίρι και τελικά δεν οδήγησε σε επίλυση των προβλημάτων. Στα τέλη του Μάρτη αλλά θα πρέπει να υπάρχουν υποψηφιότητες αλλιώς να κλείσει εδώ αυτή η συζήτηση».

Επίθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για όσα καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα μετά την παρέμβαση που έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement