Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ινδία: Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ν. Μόντι

Λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, ώρα Ελλάδας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και εμπορικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 18:00, ώρα Ελλάδας, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue» και θέμα θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και η οικονομία.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι γεγονός ότι επιχειρείται η χώρα μας να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Στόχος πολύ σημαντικός από πλευράς γεωπολιτικής, οικονομικής και βεβαίως επενδυτικής

Παράλληλα, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και στο κομμάτι το πολιτικό, το οικονομικό αλλά και το εμπορικό.

Ήδη από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Ινδία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μια πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική αποστολή και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ο κύριος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ και έκανε λόγο για μια πολύ παραγωγική συνάντηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Φραγκογιάννης ήταν ομιλητές στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων το οποίο πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί, εστιάζοντας στην ενίσχυση της παρουσίας των ινδικών ομίλων στην Ελλάδα.

Πολύ σημαντικοί κλάδοι όπου επενδύουν οι Ινδοί είναι το κομμάτι των υποδομών, των νέων τεχνολογιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά βεβαίως και του τουρισμού.
Κάτι που ενδιαφέρει πολύ τους Έλληνες επιχειρηματίες είναι να ενισχύσουν και εκείνοι από την πλευρά τους την παρουσία τους στην Ινδία. Εστιάζουν κυρίως στον τομέα των φαρμάκων, στα τρόφιμα, αλλά βεβαίως και τον σημαντικό τομέα της ναυτιλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement