Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και αναταράξεων η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερωτηματολόγιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα isyriza, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα μέλη του κόμματος για το όνομα, το έμβλημα και το ιδεολογικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο για μια διαδικασία εσωκομματικής Δημοκρατίας, ωστόσο -αυτήν την ώρα- συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αφού 17 από τα 23 μέλη ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου.

H ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Παντελάκης, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος μετά το αίτημα των 17 επί συνόλου 23 μελών του οργάνου για συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις.

Εξελίξεις και αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν μετά το ερωτηματολόγιο το οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα isyriza.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας από φίλους και μέλη του κόμματος να απαντήσουν σε ερωτήματα  που αφορούν μεταξύ άλλων τη θέση τους για ενδεχόμενη αλλαγή ονόματος, σήματος ακόμα και τον πολιτικό προσανατολισμό.
Δεν υπέγραψαν το αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση οι δύο γραμματείες του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ρένα Δούρου και ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος από τη Νεολαία.
Να διευκρινιστεί επίσης ότι δεν σημαίνει ότι και τα 17 πρόσωπα που κατέθεσαν αίτημα για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας βρίσκονται στην ίδια γραμμή, δηλαδή ότι είναι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι περισσότεροι πάντως από αυτούς που βρέθηκαν απέναντι σε αυτή την κίνηση με το ερωτηματολόγιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν ήταν ο χρόνος να μπουν τέτοια ζητήματα, ελάχιστες μέρες πριν από το συνέδριο και ότι υπάρχει παράκαμψη των κομματικών οργάνων.

Ο «χορός» των αντιδράσεων ξεκίνησε με την Όλγα Γεροβασίλη με πολλά απ’ τα στελέχη και τα μέλη να συμπαρατάσονται κοντά στην άποψή της αλλά και άλλους να υπερασπίζονται την επιλογή του προέδρου και ενώ από όσα μεταφέρουν στελέχη αναμένουν να δουν πώς θα τοποθετηθεί ο κύριος Κασσελάκης ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και αναμένουν να συνομιλήσει μαζί τους με skype.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μου λένε ότι δεν θεωρούν καθόλου απίθανο να υπάρξει αίτημα για σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στα επόμενα 24ωρα και πριν από το συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη.
Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Παντελάκης, όλα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο όπως επισημαίνει είναι σαφές ότι τα τελευταία 24ωρα υπάρχει μεγάλη ένταση μέσα στο κόμμα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement