Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αίτημα μελών της Π.Γ. για έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -μόλις τέσσερις ημέρες πριν το συνέδριο– προκαλεί το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη για το αν πρέπει να αλλάξει το λογότυπο και η δομή του κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες υπάρχει αίτημα από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αιτούνται η έκταση συνεδρίαση να γίνει αύριο Δευτέρα.

Σύγκλιση κομματικών οργάνων ζητεί η Όλγα Γεροβασίλη. «Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζει το ερωτηματολόγιο απαράδεκτο. «Απαράδεκτο να βγάζει ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις. Όταν ο πρόεδρος του κόμματος δεν γνωρίζει κάτι δεν πάει καλά, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου. Επιδιώκει να βγάλει από πάνω την ευθύνη για το οργανωτικό χάος και την κατάρρευση. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει.

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στην Όλγα Γεροβασίλη η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη. «Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων» αναφέρει στην ιστοσελίδα avgi.gr.

«Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε» λέει το μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Πάνος Ρήγας.

«Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA» λέει η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη.

«Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας» σημειώνει ο κ. Κασσελάκης, ενώ σε νέα ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι πρόκειται για μία διαδικασία εσωκομματικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο Λονδίνο, υποστηρίζει τη θέση ότι «για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία». Και επιμένει στο ερωτηματολόγιο καλώντας τα μέλη να απαντήσουν. Το γεγονός όμως, ότι αιφνιδιαστικά, άνοιξε μεγάλα θέματα, που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του κόμματος, πυροδότησε από την πρώτη στιγμή ηχηρές αντιδράσεις.

Το κλίμα πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα βαρύ, έχοντας μπροστά ένα συνέδριο που όπως όλα δείχνουν αναμένονται σκληρές αντιπαραθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Κι όλα αυτά λίγους μήνες πριν από το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών με το ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι και στα καλύτερα του ως προς τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement