Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μ. Ασημακοπούλου στο Πρώτο: Η ΝΔ είναι το σπίτι της σύγχρονης δεξιάς – Τι είπε για το επεισόδιο με την Ολλανδή ευρωβουλευτή (audio )

Τι ακριβώς είχε προηγηθεί, του “επεισοδίου” που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ της Ολλανδής Ευρωβουλευτού Σόφι Ιντ Βελτ και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτού της ΝΔ και τι ήταν αυτό που την ώθησε να απαντήσει σε σκληρό τόνο στην συνάδελφό της, περιέγραψε αναλυτικά η κ. Ασημακοπούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

«Η ιστορία αυτή δεν είναι καινούργια» είπε χαρακτηριστικά. «Εδώ και έναν χρόνο έχουμε συζητήσει το θέμα του αν υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα και αν υπάρχει ελευθεροτυπία, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έξι φορές. Αυτή ήταν η έκτη» σημείωσε.

Όπως ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου, κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει μια έκθεση για το κράτος δικαίου σε όλα τα κράτη μέλη. «Σε αυτή την έκθεση κάνει συστάσεις για διάφορα θέματα σε όλες τις χώρες. Ήρθε λοιπόν εχθές ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για αυτά τα θέματα και έκανε μια παρουσίαση των πορισμάτων της έκθεσης αυτής. Όλοι ξέρουμε την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουμε για τη δολοφονία του Καραϊβάζ και αυτά τα θέματα προφανώς αναφέρονται μέσα στην έκθεση και αναφέρεται επίσης ρητώς ότι η Ελλάδα συνεργάζεται αγαστά με τις ευρωπαϊκές αρχές, ούτως ώστε να υλοποιηθούν οι συστάσεις που τους έχουν αποτανθεί, όπως κάνουν και πάρα πολλές άλλες χώρες και ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο ως προς τη συμμόρφωση. Αυτά είπε ο Επίτροπος. Τι συμβαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου έναν όρο για λόγους σύντμησης χρόνου, ένα παρεάκι ανθρώπων που έχουν κοινά συμφέροντα, πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει η αξιωματική αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση του κυρίου Ανδρουλάκη, η οποία χρησιμοποιεί το θέμα των υποκλοπών επικοινωνιακά για να δημιουργήσει εντυπώσεις για την Ελλάδα και γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποκομίσει όφελος κομματικό εντός της επικράτειας της Ελλάδος. Και υπάρχει και η Αριστερά με τις αντιλήψεις της, όπως αυτή τη στιγμή και οι σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί ο κ. Σάντσεθ, όπως ξέρετε, έχει κάνει μια συμμαχία με τους Καταλανούς και αυτή τη στιγμή τίθεται σοβαρό θέμα για το εάν η διάκριση εξουσιών μεταξύ δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας γίνεται σεβαστή στην Ισπανία. Μια μικρή λοιπόν τέτοια ομάδα, εμμονικά κάθε δύο μήνες, ξαναφέρνει τα ίδια και τα ίδια θέματα, όταν αυτά έχουν απαντηθεί και από εμάς τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από την κ. Βόζεμπεργκ, η οποία είναι η αρμόδια στην επιτροπή PEGA, από τον πρωθυπουργό που ήρθε στην Ολομέλεια και τα απάντησε αυτά τα θέματα. Έχουν υπάρξει αποστολές στην Ελλάδα, οι υπουργοί μας συνεργάζονται με τους επιτρόπους, οπότε ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τις πέντε πρώτες φορές που το συζητήσαμε αυτό, ήταν πριν τις εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό το συζητάγαμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις στην Ελλάδα. Και αυτή τη φορά, που είναι η έκτη, είναι γιατί οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος και το κίνητρο όλων αυτών» ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου.

«Προφανώς συνέβησαν αυτά τα πράγματα και προφανώς πρέπει να τα πραγματευτούμε και προφανώς υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και τώρα είναι μπροστά στη δικαιοσύνη αυτές οι υποθέσεις. (…) Δεν ψάχνει κανείς για παραγραφή. Απλώς δεν υπάρχουν άλλα πράγματα να πούμε. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Είναι μια υπόθεση που την έχουμε συζητήσει και αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια και μετά θα ξαναμιλήσουμε και θα ξανασχολιάσουμε» σημείωσε η Ευρωβουλευτής.

«Εγώ έκανα μία τοποθέτηση, όπως πολύ δυναμικές τοποθετήσεις κάνανε όλοι οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, όπως και πολλοί συνάδελφοι από άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπέρ της Ελλάδας. Αλλά η κυρία Ιντ Βελτ, η Ολλανδέζα, που είναι η αιχμή του δόρατος της επίθεσης εναντίον της Ελλάδας, η εισηγήτρια της έκθεσης αυτής, της επιτροπής PEGA, υπάρχει μια διαδικασία στο Ευρωκοινοβούλιο που όταν μιλάς μπορεί ένας συνάδελφος να σου κάνει μια ερώτηση σηκώνοντας μια μπλε κάρτα. Η κ. Ιντ Βελτ λοιπόν επέλεξε να μου βάλει μία ερώτηση. Εγώ δεν κάνω προσωπικές αντιπαραθέσεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Οι αντιπαραθέσεις μας είναι πολιτικές και προσπαθώ να είναι και κόσμιες. Και το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι τέτοιο. Αλλά όταν κάποιος με ψέματα κάνει μια ανοίκεια συκοφαντική επίθεση κατά της Ελλάδος με ψεύδη, δεν μπορώ να κάθομαι με τα χέρια σταυρωμένα. Ήμουν αναγκασμένη να της απαντήσω» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα κατά πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της ανόδου της ακροδεξιάς και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, εξαιτίας της ατζέντας της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατοπίζεται προς το κέντρο αφήνοντας ενδεχομένως χώρο στα δεξιά της, η κ. Ασημακοπούλου υπογράμμισε «το σπίτι της σύγχρονης Δεξιάς είναι η Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει άλλο. Αυτό είναι. Και εγώ πιστεύω ότι αυτό θα αποδειχτεί περίτρανα στις ευρωεκλογές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement