Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεσα το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Πιθανότερο να τεθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο

Μέσα στον Ιανουάριο θα περάσει από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου να καταστεί νόμος του κράτους εντός του Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός, λίγο πριν παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής πρωτοβουλίας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχύτητα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι η κυβέρνηση, καθώς – όπως όλα δείχνουν- αναμένεται να τεθεί στην ατζέντα του επόμενου υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» με στόχο να έχει υπερψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πριν από δέκα ημέρες επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μια συνάντηση που έγινε πριν ανοίξει τα χαρτιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ στις 10 Ιανουαρίου.

Σε εσωκομματικό επίπεδο ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο, οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί ή εμμένουν στη διαφωνία τους.

«Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πως θα βρίσκονται τα παιδιά κοντά σε ανθρώπους, με βάσει όσα προβλέπει η νομοθεσία, που θέλουν να τα μεγαλώσουν με αγάπη. Με την παρούσα νομοθεσία υπάρχει κενό. Ελπίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Προσωπικά δεν θεωρώ ίδιου τύπου κοινοβουλευτική συμπεριφορά το όχι και ίδιου τύπου κοινοβουλευτική συμπεριφορά, την αποχή. Είναι δύο διαφορετικές δηλώσεις στο Κοινοβούλιο, με διαφορετική πολιτική βαρύτητα και με διαφορετικό πολιτικό στίγμα» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα»

«Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι κρατώ μια αρνητική θέση σε αυτό το εγχείρημα να θεσμοθετηθεί αυτή η κατάσταση. Για αυτό το λόγο εγώ δήλωσα πως θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο. Μην χωρίζουμε την κοινωνία και το ίδιο συμβαίνει και στους βουλευτές σε προοδευτικούς και οπισθοδρομικούς» είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Ναι» επί της αρχής λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

«Ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελακης είπε ότι για μας το ζήτημα είναι ταυτοτικό. Άλλωστε πριν 10 μέρες καταθέσαμε μια πρόταση νόμου, που είχαμε καταθέσει τον Ιούνιο του – 20 ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογραψαμε όλα μαζί» δήλωσε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

« Από θέση αρχής είμαστε υπέρ σε ότι μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και εξαλείφει διακρίσεις. Εμείς καλωσορίζουμε την οβιδιακη μεταστροφή της ΝΔ στο θέμα των δικαιωμάτων. Αυτό που δεν καλωσορίζουμε είναι να μας κουνάει το δάχτυλο και να μας ελέγχει» είπε ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Αρνητική στάση κρατούν ΚΚΕ, «Ελληνική Λύση», «Νίκη» και «Σπαρτιάτες» με διαφορετικά επιχειρήματα το κάθε κόμμα. Θα υπερψηφίσουν «Νέα Αριστερά» και «Πλεύση Ελευθερίας».

Την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αιχμή του Στέφανου Κασσελάκη για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, με πολίτη, χθες στην Αγία Παρασκευή, στην οποία αναφερόταν στο θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο τετ α τετ. Στην ανάρτηση Κασσελάκη, που συνοδεύεται από μια γελοιογραφία, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για άρνηση πραγματικότητας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement