Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δόμνας Μιχαηλίδου με τη ΓΣΕΕ – Συζητήθηκε και η προοπτική επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, τέθηκαν όλες οι προτεραιότητες για τα εργασιακά θέματα και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού της χώρας. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διεύρυνση της συμμετοχής της Συνομοσπονδίας στον κοινωνικό διάλογο, η ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η προοπτική επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Υποδέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο το Προεδρείο της ΓΣΕΕ. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας και συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους. Ευελπιστώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου, να έχουμε έναν ανοιχτό και ανεμπόδιστο διάλογο. Στόχος μας, μια εποικοδομητική συνεργασία η οποία θα είναι αποτέλεσμα εκατέρωθεν σωστής και αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης, για να διασφαλίσουμε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Απο τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε “Η συνάντηση με τη νέα Υπουργό Εργασίας ήταν εθιμοτυπική, αλλά μπήκαμε στην ουσία σε κάποια ζητήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητες, αυτήν την περίοδο. Αυτά τα ζητήματα τα αναδεικνύει και η συγκυρία της μεγάλης ακρίβειας που έχει τσακίσει τα εισοδήματα των μισθωτών.

Προφανώς το Υπουργείο Εργασίας δε δίνει αυξήσεις, αλλά το Υπουργείο Εργασίας μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία να διεκδικήσουμε τις αυξήσεις γιατί είναι το μόνο όπλο που έχουμε εμείς να αντιτάξουμε απέναντι στην ακρίβεια.

Θέσαμε το ζήτημα της επαναφοράς της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους και την αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου, που τα μνημόνια είχαν καταργήσει. Δηλαδή επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ..

Πέραν αυτών αναπτύξαμε κι άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και στην ασφάλεια των εργαζομένων, που αφορούν στον τριμερή κοινωνικό διάλογο, που αφορούν ασφαλιστικά ζητήματα για τα οποία όμως η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα μας απαντήσει αφού υποβάλλουμε και ένα εμπεριστατωμένο υπόμνημα.”

Τις επόμενες μέρες η Υπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement