Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – «Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη»

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με πληροφορίες στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για το θέμα των αποχωρήσεων η Γραμματέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ανέφεραν ότι «οι αποχωρήσεις δεν θα υπερβούν τα 3.000 μέλη», ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν κατά μέσο όρο πάνω από 5 αποχωρήσεις.

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της ΠΓ. Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γίνονται πολύ τακτικές συνεδριάσεις του κομματικού οργάνου, και αυτό είναι η επιλογή της ηγεσίας αλλά και η απάντηση στις επικρίσεις που το προηγούμενο διάστημα δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης περί υποβάθμισης των κομματικών οργάνων.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι κινήσεις του επόμενου διαστήματος, προγραμματισμός πρωτοβουλιών-κοινοβουλευτικών και μη και εκδηλώσεων, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο προτάσεις για οικονομία και κοινωνία με αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών στους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και ζητήματα που θα αφορούν το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και η διοργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων που θα προηγηθούν.

Οι «11» σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους

H εξωστρέφεια αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της Κουμουνδούρου με το βάρος να πέφτει στα προβλήματα της ακρίβειας, της στέγης και της υγείας και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς προτάσσοντας την ανάγκη προσλήψεων και στήριξης σε επίπεδο υποδομών

Την ίδια ώρα οι «11» ανεξάρτητοι βουλευτές σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους και στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, σε ειδική εκδήλωση, θα αποκαλυφθεί το όνομα της υπό συγκρότησης Κ.Ο. που όλα δείχνουν ότι θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Το βράδυ της Τρίτης οι «11» μετά από σύσκεψη σε γραφεία στα Εξάρχεια αποφάσισαν τη συγκρότηση νέας Κ.Ο η πρεμιέρα της οποίας τοποθετείται κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες.

Το προεδρείο είναι:

Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος

Γραμματέας Κ.Ο. Πέτη Πέρκα

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Χίου Σταύρου Γ. Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου διαδικτυακή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε η γκάμα της νεοσύστατης Afeela θα εμπλουτιστεί με τρία ηλεκτρικά μοντέλα: το πρώτο είναι το Sedan που...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 22.02.2024 με τον  Γενικό  Επιθεωρητή Πυροσβεστικής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι το ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερους όσο περνάει ο καιρός. Βλέπουμε ήδη και την τάση στην υπόλοιπη...

Advertisement