Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Μητσοτάκη για επενδύσεις από Λονδίνο: «Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο»  – «Εθνική διεκδίκηση η επανένωση των Γλυπτών»

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και η προέλκυση ξένων επενδύσεων οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης του πρωθυπουργού, που βρίσκεται στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη. «Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας. Τα Γλυπτά εκλάπησαν από τον Έλγιν», υπογράμμισε μιλώντας επί βρετανικού εδάφους στο BBC.

Το θέμα θα τεθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον Ρίσι Σούνακ, το μεσημέρι της Τρίτης.

«Θα προωθήσουμε όλες τις δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολιτικά επώδυνες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρουσίασε τους δείκτες της ελληνικής Οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ειδικά μετά την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις και σκοπεύουμε να προχωρήσουμε με μια επιθετική ατζέντα για να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος που έχουμε σημειώσει θα συνεχιστεί», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στάθηκε επίσης στην ισχυρή θέση της χώρας σε γεωπολιτικό επίπεδο, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει εκ νέου σήμα για ακόμα πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι η μόνη οδός για να ηττηθεί ο λαϊκισμός είναι το παραγόμενο αποτέλεσμα.

Σε ειδική εκδήλωση της ομογένειας, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν «ενάρετο κύκλο» στον οποίο έχει μπει πλέον η Ελλάδα, χαρακτήρισε ποσοστό ευθύνης το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και σήμα για ακόμα πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ενώ προσέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στην επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement