Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόπειρα ανάκαμψης στον ΣΥΡΙΖΑ – Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η εμφάνιση της νέας ΚΟ των «11»

Στοιχεία που δείχνουν ότι οι νέες εγγραφές μελών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ περισσότερες από τις αποχωρήσεις έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, καταγγέλλοντας μάλιστα μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί εκ νέου τους πολίτες να συμμετέχουν στo κόμμα. Στο μεταξύ, οι αποχωρήσαντες ετοιμάζουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με τον Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να τεθεί επικαφαλής της νέας πολιτικής κίνησης.

Στον απόηχο της αποχώρησης 11 βουλευτών και μερίδας στελεχών από το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος με μια αιχμηρή ανάρτησή του κάνει λόγο για προπαγάνδα των ΜΜΕ και καλεί εκ νέου τους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα isyriza.gr.

Σε διαβούλευση την Τρίτη οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη», όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, θα έχουν, την Τρίτη στις 20:00, διαβούλευση «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Στόχος του συντονισμού τους», τονίζεται, «θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση». «Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», αναφέρεται.

Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος είναι η ακρίβεια, η φορολογία, το ιδιωτικό χρέος με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και να καταθέτει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πρόταση νόμου για την πρώτη κατοικία.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η πρώτη εμφάνιση της νέας ΚΟ

Εντατικές είναι οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους «11» η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες, με πρώτη εμφάνιση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του να αναλάβει επικεφαλής της νέας Κ.Ο. εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βασικό πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα αποτελέσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement