Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός το 62% του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας και το 70% των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα

Οι πολιτικές αναταράξεις συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου.

Το Σάββατο, την έξοδο από το κόμμα έκανε το 62% του κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας και το 70% των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, με αιχμές για τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην αλλοπρόσαλλη στρατηγική της νέας ηγετικής ομάδας, που σε ένα μήνα κατάφερε να μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα περισσότερο» αναφέρεται στο κείμενο των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Νέος Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ενώ καλύφθηκαν οι 37 κενές θέσεις μετά τις αποχωρήσεις των στελεχών.

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ… Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, επιβάλλουν να προχωρήσουμε και αυτό θα κάνουμε» αναφέρεται από τη Νεολαία.

Για κλείσιμο του κύκλου της εσωστρέφειας κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κύκλος της εσωστρέφειας φτάνει προς το τέλος. Επειδή ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχει επέλθει κάποια δομική σύγκρουση γι’ αυτό και παρατηρούνται φαινόμενα ενδοοικογενειακά με διαφορετικές απόψεις» επισήμανε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης.

«Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Έκλεισε πιστεύω, με μεγάλο πόνο και οδύνη, έτσι το προτιμώ προσωπικά, μία μεγάλη περίοδος καταστροφικής εσωστρέφειας» αναφέρει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Στο μεταξύ, τις επόμενες κινήσεις προγραμματίζει η ομάδα των 11, διαμηνύοντας ότι δεν θα εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τον Κασσελάκη.

«Ήταν λάθος η αποχώρηση των στελεχών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή (…) Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα (…) Πρέπει το κόμμα να συνεχίσει να απευθύνεται στο χώρο από την ανανεωτική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο (…) Υπήρχε προσπάθεια σύνθεσης από τον Στέφανο Κασσελάκη, στην τελευταία πολιτική Γραμματεία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ήταν πολιτικότατοι οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε έλλειμμα πολιτικής κουβέντας, δημοκρατικής λειτουργίας» ανέφερε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Πέτη Πέρκα σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Σίγουρα βρίσκεται στα επείγοντα ο ΣυΡιζΑ αυτήν τη στιγμή. Για εμάς ο πολιτικός χρόνος αυτήν τη στιγμή μηδενίζει αφήνουμε το παρελθόν πίσω μας. Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε από εδώ και πέρα είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ασχολούμαστε με τα πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν» σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς μιλώντας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πλέον, η επόμενη μέρα για την Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίει η ελληνική κοινωνία όπως η ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, η στέγη και η δημόσια υγεία.

Επιμέλεια – ΕΡΤ: Κώστας Σκουλάς

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement