Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τις αποχωρήσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, με ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, προχωρά στη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. Με δύο ευρωβουλευτές απομένει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η στρατηγική για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τις αποχωρήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας. «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέδωσε τις τελευταίες εξελίξεις στην άρνηση όσων έφυγαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών.

Χωρίς πολιτικό επίδικο η διάσπαση. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντιδημοκρατική στάση, η οποία ξεκίνησε από την επαύριο των εκλογών, τονίζεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με τη νέα ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών έμειναν συνολικά 36.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να κοιτάει ως μοναδικό, ταξικό και πολιτικό του αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτόν θέλουμε να νικήσουμε. Εφεξής θα κριθούμε όλοι στη μάχη που θα δίνουμε για να χάσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και όχι στη μάχη που θα δίνουν ορισμένοι για να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη.

«Η αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών είναι μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Διότι αδυνατίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση την ώρα που ο Μητσοτάκης υλοποιεί ένα ευρύτατο σχέδιο κατεδάφισης δικαιωμάτων και ασφάλειας της κοινωνίας, από το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών μέχρι τον προϋπολογισμό, από τα θέματα των φυσικών καταστροφών μέχρι την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα τα καταφέρουμε», γράφει η Έλενα Ακρίτα στην πρώτη της ανάρτηση μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλο αυτό είναι οργανωμένο, υπάρχει ο εμπνευστής, ο οργανωτής, ο διαχειριστής αυτού του πράγματος. Δεν προκύπτουν τυχαία έτσι αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει εσωκομματικό παρασκήνιο, το οποίο κάποιος το ήλεγχε και κάποιος το μεθόδευε» τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, για 11 χρόνια.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement