Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Εφικτός ο σχηματισμός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Αχτσιόγλου – Τοξικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο», της δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την συνεργασία της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του στον Ant1.

Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, και μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

«Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6»

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσακαλώτος τοποθετήθηκε νωρίτερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την πιθανότητα συγκρότησης νέας ΚΟ με την αποχώρηση των 6+6.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ethnos.gr. τόνισε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», ενώ σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement