Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παππάς: Εάν αποχωρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους (audio)

«Αυτό το σήριαλ της εσωστρέφειας, αυτός ο βούρκος της εσωστρέφειας, πρέπει να τελειώνει εδώ» τόνισε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Θάνο Σιαφάκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

«Θα πω αυτό που είπε και ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο οποίος κάλεσε όλους τους βουλευτές του, κάλεσε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να συμμετέχουν στην ουσία στην προσπάθεια για την οποία εκλέχτηκαν. Εκλέχτηκαν όλοι οι συνάδελφοι μας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη στιγμή αρχηγός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ακριβώς για να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά μας στους πολίτες των νομών τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Όντως, με προσβάλλει το γεγονός ότι ασχολούμαστε με μία διαδικασία, η οποία και δεν είναι θεσμοθετημένη στο κόμμα και δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της και πρέπει να ασχολούμαστε με διαρροές. Πραγματικά δεν είναι αυτή η λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε χθες» συνέχισε ο κ. Παππάς.

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαράξει μια νέα πορεία, εξέφρασε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας πως «και η βάση μας αλλά και ο νέος πρόεδρός μας έχουμε κατανοήσει τα μηνύματα της κοινωνίας». «Η κοινωνία ζητάει ένα κόμμα το οποίο να είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της. Ζητάει να συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες και αυτές να μη γίνονται σε ένα κλειστό κομματικό ακροατήριο και με τον τρόπο αυτόν, με τον οποίο γινότανε έως τώρα. Νομίζω ότι θα πετύχουμε σε αυτό το στοίχημα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Παππάς επισήμανε τα εξής. «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι ο ιδρυτής στην ουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιούται περισσότερο από τον καθένα να έχει την αγωνία και την ευαισθησία για το μέλλον του πολιτικού φορέα. Είναι ο εγγυητής της ενότητας και θεωρώ ότι κανένας μας δεν δικαιούται να εργαλειοποιεί τον πρώην πρόεδρο μας ούτε να μιλάει εξ ονόματος του. Νομίζω έχει και την πολιτική σοφία και την εμπειρία ο ίδιος να παρεμβαίνει με τον τρόπο που θέλει στον χρόνο που θέλει και κανείς νομίζω δεν πρέπει και δεν μπορεί να του υποδεικνύει το τι θα κάνει».

Ερωτηθείς αν πράγματι είναι αποστάτες όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως έχει ήδη πει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Παππάς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ένα κόμμα το οποίο «έχει ένα καταστατικό το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μόνο όταν και όπως μας βολεύει».

«Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι οι έδρες των βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο κόμμα. Το ίδιο προβλέπει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έχουμε υπογράψει ο κάθε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα. Οπότε θεωρώ ότι κατ’ εφαρμογή του καταστατικού και αν, εγώ ελπίζω να μη συμβεί αυτό, κάποιος από τους συναδέλφους βουλευτές επιλέξει να μη συνεχίσει σε αυτή τη διαδικασία, θεωρώ ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του, όπως είπε και ο πρόεδρος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Είναι ηθικό και είναι ζήτημα τήρησης κανόνων. Και νομίζω, αν και εγώ πάλι θέλω να πω ότι δεν το πιστεύω, θα αποκαλύψει και τις πραγματικές προθέσεις όσων και αν κάποιοι το κάνουν αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε.

Ως προς τα σενάρια για δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που μπορεί να προκύψει εάν αποχωρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο και το θεωρώ απευκταίο αυτό, δεν θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα καταδικαστεί από την ίδια την κοινωνία και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μια τέτοια πρακτική αν κάποιος έχει στο μυαλό του να κάνει ένα τέτοιο πράγμα».

Όσο αφορά στην αντιδικία που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κ.  Πολάκη και της κ. Αναγνωστοπούλου, ο κ. Παππάς επισήμανε καταρχήν ότι το ιατρικό απόρρητο είναι απόλυτα σεβαστό και οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες είναι προσωπικές.

«Στο κομμάτι της πολιτικής κριτικής για την ταχύτητα διάθεσης των αντιικών φαρμάκων είναι νομίζω κάτι στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο υπάρχει μια έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το πώς διατέθηκαν τα φάρμακα αυτά. Πιστεύω ότι σε αυτό το πλαίσιο ειπώθηκε αυτό που ειπώθηκε. Ξαναλέω ότι τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα είναι προσωπικά ιατρικά δεδομένα» είπε καταλήγοντας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Αναβάλλονται τα εγκαίνια του “Πλεκτού Χωριού” και μεταφέρονται την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στο Πάρκο Μίχαλου – Πλατεία Φατούρου Θυμιανών. Ευχόμαστε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κάμπου Χίου μετά την αναγγελία της απρόσμενα θλιβερής είδησης του θανάτου του συναδέλφου Χαράλαμπου Φαρδή, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει...

ΧΙΟΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα ΠΕΣ-AEN Χίου Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του 25 χρόνου Ηλία, Γ’ Μηχανικού από τα Καρδάμυλα,  ο οποίος...

ΧΙΟΣ

Έτοιμη για τις Βρυξέλλες είναι η Χιώτισσα Αργυρώ Κουτσουράδη, αγρότισσα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με αφορμή την ανάδειξή της ως «Νέος Αγρότης της Χρονιάς...

Advertisement