Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Κασσελάκης: Στο 17% ο πήχης στις ευρωεκλογές – Εμμονικός ο Τσακαλώτος με τους φόρους

Για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως ειλημμένη απόφαση την αποχώρηση στελεχών του κόμματος. Πάντως, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος ότι τελικά δεν θα αποχωρήσουν τα στελέχη που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το ζητούμενο και το παρασκήνιο να βράζει, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλους και για όλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σε μία προσπάθεια να αποτραπεί μία δεύτερη διάσπαση, μέσα σε λίγες μέρες έκανε νέο άνοιγμα στην ομάδα Αχτσιόγλου, η οποία θα αποφασίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αν θα μείνει ή θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, εξήρε τις ικανότητες τόσο του Αλέξη Χαρίτση όσο και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ταυτόχρονα όμως, χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους και σκληρές εκφράσεις για όσους σχεδιάζουν να αποχωρήσουν, κάνοντας λόγο για αποστάτες. Επιτέθηκε στους αποχωρήσαντες λέγοντας ότι η απόφασή τους ήταν ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές, ενώ έβαλε τον πήχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές στο ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο στο 17 %. Όπως είπε ο κύριος Κασσελάκης, η Αριστερά είναι πρωτίστως πατριωτική, ενώ σε ότι αφορά το μαξιλάρι των 37 ευρώ.

Σκληρή ήταν η κριτική του στο πρόσωπο Τσακαλώτου λέγοντας και χαρακτηρίζοντας τον εμμονικό τον κύριο Τσακαλώτο με τους φόρους. Αναφερόμενος πάντως στο μαξιλάρι των 37 δις. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στον κύριο Μητσοτάκη λέγοντας ότι κυβερνά με τον Βορίδη και τον Βελόπουλο, ενώ είπε ναι στον φράχτη εάν συμφωνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπούκικες.

Είναι εκείνων όσοι δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχτηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Επομένως έχω χείρα φιλίας. Ο κύριος Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Έχει εμμονή, ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Ο πήχης για μένα είναι το 17%. Είναι εκεί το 17 18% του Ιουνίου του 2023, δηλαδή των τελευταίων εκλογών.

Ο κύριος Μητσοτάκης καλώς ή κακώς διοικεί τη χώρα με τη συναίνεση του κυρίου Βορίδη και του κυρίου Βελόπουλου, όπως φάνηκε και από την Ολομέλεια της ΑΑΔΕ. Αντί να ασχολείται ο κύριος Μητσοτάκης με τα τρολ, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την άρση του απορρήτου των στελεχών του στην ΕΥΠ για να μπορέσω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη. Η Αριστερά είναι πρωτίστως πατριωτική. Άλλοι είναι που υλοποιούν φράχτες και σύμβολα για να περάσουν την ατζέντα.

Εγώ δεν είμαι δογματικά εναντίον του φράχτη, αλλά θα σεβαστώ αυτό το οποίο μου λένε οι ένοπλες Δυνάμεις. Άμα οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Βεβαίως, να το ολοκληρώσουμε.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement