Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Είμαι απόλυτα Αριστερός – Νέο άνοιγμα σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση

«Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Είμαι απόλυτα Αριστερός, το δείχνω έμπρακτα» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως είδε κενό στον προοδευτικό χώρο.

«Όταν κάποιος από τη δεύτερη μέρα της θητείας μου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και μου δίνει ονόματα και επίθετα και όλους τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να υπάρξουν, προφανώς τι δείχνει αυτό; Δείχνει ότι δεν αποδέχονται τη βάση του κόμματος. Αυτό δείχνε», είπε χαράκτηριστικά.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ενεπλάκη με την πολιτική στην Ελλάδα, αναφέρθηκε αρχικά στον Αλέξη Τσίπρα και στην επιλογή του να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Συνεχίζοντας, ανέφερε, ωστόσο, ότι είδε «στον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα ένα κενό».

«Είδα ένα κενό για μια αξιόπιστη και υβριδική πρόταση. Μην ξεχνάτε ότι στα εσωκομματικά μας ήμουν ο μόνος υποψήφιος ο οποίος είχε θέση, προτάσεις, στο διαδίκτυο, στην κρίση του λαού, στην κρίση των μελών. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο τι θέλω να κάνω. Το είχα γράψει μάλιστα και σε εφημερίδες, ναι, θέλω να κάνω ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα. Ακριβώς όπως λέει και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, που καλύπτει από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο. Αυτό θέλω να κάνω», είπε.

«Δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι την ιστορία μου» είπε.

«Επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους (…) Δεν θα έμπαινε ποτέ σε μια κουλτούρα παρακολουθήσεων» είπε στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ποτέ δεν μου έχει αρνηθεί συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν του έχει αρνηθεί τηλεφωνική ή δια ζώσης εποικοινωντους.

Νέο άνοιγμα σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση

Νέο άνοιγμα στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι θα συνιστά «αποστασία εάν φύγουν οργανωμένα οι βουλευτές».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι τα στελέχη αυτά θα έχουν ισότιμη θέση στο πολιτικό κέντρο που θα δημιουργήσει ενώ σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε να είμαστε η μεγάλη, προοδευτική, αυτοδύναμη κυβέρνηση». Έβαλε σαν στόχο για τις εκλογές την διατήρηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, το 17% που πήρε στις βουλευτικές εκλογές ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και του καταλόγισε ότι «κυβερνά με την δεξιά εντός και εκτός του κόμματος».

Σε ερώτηση για το Συνέδριο του κόμματος και για τις εσωκομματικές αναταράξεις είπε: «Το Συνέδριο θα γίνει τον Φεβρουάριο. Θα έχουμε έναν πολύ καλό προσυνεδριακό διάλογο». Για την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα των 6+6, σημείωσε: «Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη» και πρόσθεσε ότι η σκληρή ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή « απευθυνόταν σε μια ομάδα που είχε πάρει την απόφασή της να μην συμπορευτεί με το κόμμα, μέρος της “Ομπρέλας”. Στην ίδια ομιλία είπα: Τείνω χείρα φιλίας. Το κόμμα της και ο χώρος της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός ο χώρος βασίζεται σε εκείνη για τη συνοχή του. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα. Και ειλικρινά σας λέω ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος. Είναι πολύ αξιόλογα στελέχη. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει ένα μεγάλο ακτιβιστικό χαρακτήρα στο έργο του, που μου ταιριάζει ο τρόπος που πολιτεύεται. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει πολύ μεγάλη τεχνοκρατική επάρκεια. Του είχα ζητήσει αρκετές φορές να είναι τομεάρχης Οικονομικών. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο πολιτικό κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα, θα έχουν ισότιμη θέση».

Το μαξιλάρι

Για την διαφωνία σχετικά με το «μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε: «Ο κ. Τσακαλώτος θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη συνεννόηση, διαπραγμάτευση με την τρόικα, να πείσει ότι αυτή η υπεραπόδοση είναι δομική…Αυτό που σας λέω είναι ότι τα 37 δισ. τα φτάσαμε επειδή η χώρα είχε υπεραπόδοση. Και μέχρι και ο κ. Δραγασάκής είπε, «άμα το ζήτημα είναι 37 και 30, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε». Αυτό που λέω εγώ είναι το εξής: Ότι εάν υπήρχε κάποιο περιθώριο στο ύψος αυτού του μαξιλαριού, το οποίο το έχτισε ο ελληνικός λαός με θυσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμήν της, με χρηστή διοίκηση, αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε διαχειριστεί λίγο καλύτερα». Για το αν ήταν απόφαση του Τσακαλώτου και όχι του Τσίπρα απάντησε: «Ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα σε αυτό είναι επειδή πιστεύω ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Έχει εμμονή. Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής».

Για τον Πολάκη

Σε ερώτηση για την επίθεση που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «Ο εναγκαλισμός Κασσελάκη με τα πιο τοξικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ερωτήματα» και τον Παύλο Πολάκη, απάντησε: «Αντί να ασχολείται ο κ. Μητσοτάκης με τα τρολ, που είναι και ειρωνικό αυτό, μάλιστα, διότι όλοι ξέρουμε ότι το κόμμα του έχει έμμισθα τρολ από μεριάς τους, που κατηγορούν εμένα και εμάς όλη την ώρα, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την άρση του απορρήτου των στελεχών του στην ΕΥΠ για να μπορέσουν να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη». Είπε ακόμη ότι δεν ισχύουν οι αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη: «Σας μιλάει ο Πρόεδρος του κόμματος έχοντας ερευνήσει και σας λέω ότι δεν ισχύει».

Πηγές: ΕΡΤ | ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement