Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Για πόσο καιρό θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση; – Κασσελάκης: Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από τη ΝΔ

Σφοδρή σύγκρουση υπήρξε σήμερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, με φόντο την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» και αναρωτήθηκε για πόσο ακόμη θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά μόνο να αναρωτηθώ για ποσό θα είναι αξιωματική» είπε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε να είχε προβλέψει αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν τα trolls του διαδικτύου. Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία».

«Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο ρωτώντας αν ο κ. Κασσελάκης θα πάει με μπλοκ της Goldman Sachs. «Ως προς τον κύριο Κασσελάκη, καλά κάνει και θα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου, δεν ξέρω εάν θα πάει με το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει ένα δικό του μπλοκ της Goldman Sachs σε πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, για να έχουμε πλέον και μία νέα συνήθεια» σημείωσε.

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη που έκανε λόγο για διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από τη ΝΔ. «Δια στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στη Goldman Sacks είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!»

Αντιπαράθεση υπήρξε και για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. «Παρεμβαίνει στο… μάρκετινγκ και καταργεί τις προσφορές 1+1 στα σουπερμάρκετ, με το πρόσχημα ότι οι πολίτες στοκάρουν προϊόντα! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, νομίζοντας ότι αν τους επιβαρύνουν με τέτοιους έμμεσους τρόπους, δε θα το καταλάβουν» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα καταργηθούν στις προσφορές 1+1. Aλίμονο αν απαργορευαμε εναν τροπο πωλησης προιοντων άλλο ο έλεγχος και αν οι προσφορές αυτές είναι προσφορές, αν υπάρχει μία σχετική ανατίμηση πριν μπουν σε προσφορά» απάντη σε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντιπολιτευτικά «πυρά» για τα μέτρα

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης και το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε εμμέσως ότι θα κρατήσει στα ταμεία του κράτους πάνω από μισό δισ. ευρώ (550 εκατ. ευρώ) από το υπερπλεόνασμα. Όπως είχε κρατήσει 3 δισ. ευρώ πέρυσι. Αυτό που επιστρέφει στους πολίτες ως «μέρισμα του μερίσματος» μόλις που ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ (ή το 40% του υπερπλεονάσματος)» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς.

«Η ΝΔ εκλέχθηκε για μηδενικους φορους και αθετησε την υπόσχεσή της, παραπλάνησε προεκλογικα τους πολιτες» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την παλιά και πολύ γνωστή στον λαό τακτική: τα αρπάζει από τα λαϊκά στρώματα, τους φτωχούς – όπως ετοιμάζεται να κάνει και με το νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών – και πετάει μερικά χριστουγεννιάτικα ψίχουλα στους φτωχότερους» υπογραμμίζουν από το ΚΚΕ.

«Όσο ακολουθει αυτή την πολιτικη  όταν του χρονου θα χρειαστει να δανειστουμε 28 δισ. ευρώ να δουμε που θα τα βρουμε οσο ακολουθεί την πολιτική – δολοφονεί την οικονομία της χώρας η ΝΔ» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι το μέρισμα της κυβέρνησης θα επιστρέφει στους πολίτες.

Επιμέλεια: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement