Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ την Τρίτη – Δίχως τέλος οι εσωκομματικές κόντρες

Στον απόηχο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της εσωκομματικής μάχης επικεντρώνεται στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Προετοιμασία ενόψει

  1. της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024 και
  2. της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”.

Μάλιστα, οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στις 18:00.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Το τριήμερο που πέρασε ο Στέφανος Κασελάκης σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Θεσσαλία, είχε σερά συναντήσεων, από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, τους οποίους στήριξε στις διεκδικήσεις τους, στους οποίους δεσμεύτηκε για ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, αλλά και με συγγενείς των θυμάτων από το εγκλημα στα Τέμπη, όπως το χαρακτήρισε, δηλώνοντας εξοργισμένος για τη συγκάλυψη που φαίνεται να διαπράττεται.

Τα βλέμματα στρέφονται στην Κεντρική Επιτροπή

Στο εσωτερικό του κόμματος, τα βλέμματα στρέφονται στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιηθεί 11 και 12 Νοεμβρίου όπου όλα θα τεθούν επί τάπητος – και το θέμα του συνεδρίου και των παραπομπών προς διαγραφή των 4 στελεχών – καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση του Ανώτατου Οργάνου.

Κι ενώ οι τόνοι έχουν πέσει, συνεχίζουν να υφίστανται διαξιφισμοί ανάμεσα σε στελέχη.

«Δεν μιλάμε για άλλη άποψη, μιλάμε για διαλυτική στάση που είναι αντιδημοκρατική. Ο πρόεδρος έχει εκλεγεί. (Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συζήτηση για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναταχθεί.) (…) Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε αντιπολίτευση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

«Ο Στέφανος Κασελλάκης είναι παράγοντας διχασμού και αποσταθεροποίησης» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας ενώ συμπλήρωσε: «Δεν έχω τίποτα προσωπικό. Πολιτική είναι η διαφορά μου. Είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του (κόμμα)».

Κούλογλου: Η εκλογή Κασσελάκη συνιστά πολιτική ανωμαλία

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για αναφορές του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου. «Η εκλογή του Κασσελάκη, ήδη είναι ένα σημείο καμπής, συνιστά μια πολιτική ανωμαλία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ιστορία κάποιος να δει φως και ν’ ανέβει και να γίνει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο δεν γίνεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι όποιες παραφωνίες απομονώνονται και από το κόμμα θα απομονωθούν αλλά κι από την ίδια την κοινωνία. (…) Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αυτού του είδους την αμφισβήτηση η οποία αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες» δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement