Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Ψηφιοποιούνται βιβλίο ύλης και απουσιολόγιο και επανασχεδιάζεται το MySchool – Πότε ξεκινά το «ψηφιακό φροντιστήριο»

Αλλαγές στο βιβλίο ύλης, στις βαθμολογίες, στον σχεδιασμό του MySchool αλλά και άμεση εφαρμογή της πρωτοβουλίας του «ψηφιακού φροντιστηρίου» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο σχεδιασμός που έχει ήδη ξεκινήσει στην Παιδεία προβλέπει την εφαρμογή μεγάλων μεταρρυθμίσεων, έχοντας την τεχνολογία ως σύμμαχο. «Και πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι “μικρές” αλλαγές θα οδηγήσουν τελικά σε μια μετρήσιμη και σημαντική βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών» ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Πιερρακάκης.

Ποιες είναι όμως αυτές οι «μικρές» αλλαγές;

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη γίνεται επανασχεδιασμός στο σύνολο των διαδικασιών βάζοντας στο επίκεντρο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ»: «Τα λεγόμενα “υπηρεσιακά έντυπα”, όπως το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης, οι βαθμολογίες, θα ψηφιοποιηθούν, δημιουργώντας και τις αντίστοιχες πλατφόρμες ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τα σχολεία. Ταυτόχρονα, θα επανασχεδιάσουμε την πλατφόρμα MySchool και το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών διοίκησης που λειτουργούν σε σχολεία και διευθύνσεις εκπαίδευσης».

Ο Υπουργός εξήγησε περισσότερο την πρωτοβουλία της Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας ή το «ψηφιακό φροντιστήριο» που έχει ήδη δρομολογηθεί και που θα γίνει σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

«Πρόκειται να δημιουργήσουμε βίντεο με πρότυπες παραδόσεις για όλη την έκταση της ύλης. Έτσι, ένας μαθητής που έχασε λόγω ασθένειας ή απλώς επιθυμεί να επαναλάβει την παράδοση μιας ενότητας, θα μπορεί να ανατρέχει στο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και σε επιπλέον βοηθήματα: σημειώσεις, ασκήσεις, πρόσθετο διδακτικό υλικό. Επιπλέον, σε κάθε ενότητα ο μαθητής θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της αυτοαξιολόγησης», είπε.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης εκτός από την ασύγχρονη εκπαίδευση, «θα παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν πρόσθετη υποστήριξη από εκπαιδευτικούς»

Τέλος, το νέο αυτό «ψηφιακό φροντιστήριο» θα υποστηρίζει σύμφωνα με την συνέντευξη του κ. Πιερρακάκη και τη δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από τους μαθητές και την απάντησή τους από εκπαιδευτικούς μέσω chat.

Πότε θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Φροντηστήριο;

«Η πιλοτική λειτουργία θα ξεκινήσει με δύο μαθήματα στην τρέχουσα σχολική χρονιά – προσεγγιστικά, περίπου τον Φεβρουάριο – και στόχος μας είναι στις αρχές του επόμενου έτους να τεθεί σε πλήρη λειτουργία», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης στη συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement