Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναταράξεις» στο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κασσελάκη – Τζουμάκα

Ηχηρό μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν, μετά και τη δύσκολη συνεδρίαση της Π.Γ. , έστειλε από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας στην επιτροπή δεοντολογίας τον Στέφανο Τζουμάκα. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτηση του τονίζει ότι τιμά τους αγώνες του κ. Τζουμάκα κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη μεταπολίτευση. Ωστόσο τονίζει πως: «Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”. Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

Ο κ. Τζουμάκας απάντησε λέγοντας: «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. … Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών».

Νωρίτερα ο κ. Τζουμάκας είχε προχωρήσει σε καυστικές δηλώσεις κατά της νέας ηγεσίας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και λέγοντας πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος, η νέα ηγεσία δεν είναι αποδεκτή. Αυτός δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος».

Στην ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κασσελάκης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση: «Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός είναι στόχευση της Κουμουνδούρου μετά τη δύσκολη συνεδρίαση της Π.Γ. που κατέγραψε ότι το χάσμα παραμένει βαθύ. Αιχμηρή απάντηση της Δώρας Αυγέρη στην τοποθέτηση Αχτσιόγλου στην Π.Γ. για τα όσα είπε ο Στ. Κασσελάκης στο ΣΕΒ: «Ευχαρίστως θα μπορούσε η συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου, την επόμενη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει επαφές και συζητήσεις με θεσμικούς φορείς- ο οποίος σημειωτέον της απηύθυνε συγκεκριμένους ρόλους και πολύ κομβικούς- να τον συνοδεύσει για να παρακολουθεί από κοντά τις συζητήσεις και να παρεμβαίνει και με τη δική της εμπειρία γιατί είναι όντως πολύ μεγάλη».

Το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα είναι η ενότητα, μετά και την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς την παραμονή του στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει για τις δηλώσεις Κασσελάκη για τη υπόθεση Τζουμάκα, ο κ. Τσακαλώτος: «Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό».

Μιλώντας στο ΟPEN ο Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε: «O Τσακαλώτος είπε ότι παλεύω τις ιδέες της Αριστεράς προς το παρόν εντός ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε σε μία φάση μεταβατική. Ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας. Εκτιμώ ότι θα βρούμε τις ισορροπίες μας αλλά θα περάσουμε δύσκολα».

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη δεύτερη θέση με τη Δώρα Αυγέρη να αντιδρά έντονα.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Είναι ένα ενδεχόμενο που πρέπει από τώρα να εργαστούμε για να αποτρέψουμε. Δεν το θεωρώ έναν κίνδυνο ανύπαρκτο. Γι` αυτό πιστεύω ότι είναι και εντελώς λάθος τα παρακάλια προς το ΠΑΣΟΚ -ελάτε να τα βρούμε, ελάτε να συγχωνευτούμε» και η κ. Αυγέρη απάντησε: «Εγώ γνώριζα το σύντροφο Παπαδημούλη ως ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που έδινε τις μάχες από την ευρωβουλή, δεν τον γνωρίζω ως δημοσκόπο και ως σχολιαστή των πραγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ξέρω ως ένα διαμορφωτή των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως ένα δημοσκοπικό αναλυτή ή σχολιαστή για τα μελλούμενα».

Eπιμένει στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Σπίρτζης και μιλώντας στα Παραπολιτικά ανέφερε πως: «Kαι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει ως κομματικοί οργανισμοί να αφήσουν στην άκρη και τις μικροκομματικές τακτικές και τις αντιλήψεις περιχαράκωσής τους και να συμβάλουν στο να χτιστεί μια κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση με αξιοπιστία».

Mε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Κασσελάκη για παραπομπή του Στ. Τζουμάκα και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του και πως ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει το καταστατικό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης στα Παραπολιτικά, σχολίασε πως: «Με συνθήματα και κραυγές πάνω στη συγκυρία και πάνω στη στιγμή δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Οι κοινωνικές δυνάμεις στη βάση είναι αυτές που δείχνουν που πρέπει να πάει».

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως: «Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, εναλλακτική λύση δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα η ανασύνθεση στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Επόμενο κρας τεστ για τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της ΚΕ. 11-12 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement