Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όποιους ο λαός επιλέξει τοπικά

Την ελπίδα ότι θα τελειώσει άμεσα η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και δεν θα εξαπλωθούν οι επιπτώσεις περαιτέρω εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» της ΕΡΤ ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης. Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε πως «προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ταμείο το βράδυ. Ο λαός αποφασίζει σήμερα» ενώ διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όποιους ο λαός επιλέξει τοπικά» Για την απόφαση του ΣτΕ για τους δικαστικούς ξεκαθάρισε «Θεωρώ ότι είναι λάθος που εξεδόθη. Θα την σεβαστούμε. Αναδρομικά σίγουρα δεν θα εισπράξουν».

«Διαστρεβλώθηκαν πολιτικά οι δηλώσεις μου για το δήμο Χαλανδρίου – Δεν έχω απειλήσει κανέναν».

Για τις επικρίσεις που δέχτηκε τόσο αυτός όσο και άλλα στελέχη του κόμματός του για επηρεασμό των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές με αθέμιτους τρόπους- επίσπευση αποζημιώσεων, απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ – μετά και τις δηλώσεις του για τον Δήμο Χαλανδρίου απάντησε «Δεν μπορώ εγώ να έχω την κρίση ότι ένας υποψήφιος δήμαρχος που γνωρίζω και υποστηρίζω θα είναι καλύτερος στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από έναν άλλον;» «Υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που να πει πως τον έχω αδικήσει για λόγους πολιτικών φρονημάτων;» και υποστήριξε πως όσα διακινούνται «δείχνουν την πολιτική τους διαστρέβλωση». «Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όποιους ο λαός επιλέξει τοπικά» διαβεβαίωσε.

«Ελπίζω ότι θα τελειώσει άμεσα η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και δεν θα εξαπλωθούν οι επιπτώσεις περαιτέρω»

«Δεν γνωρίζουμε πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και το κατά πόσο θα έχει επίπτωση στην οικονομία μας ή εάν θα αυξηθεί το μέγεθος των μεταναστευτικών ροών, καθώς καμία από τις μουσουλμανικές χώρες δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Γάζα, γιατί δεν ξέρουμε τις διάστασεις που θα πάρει» ανέφερε. «Εάν το Ιράν εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση έχουμε μια διαφορετικής τάξεως μεγέθους κρίση». «Εύχομαι να τελειώσει η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά» συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων στη χώρα μας μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, όπως έγινε στη Γαλλία και τη Γερμανία επιφυλάχτηκε να απαντήσει σημειώνοντας «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί. Αλλά δεν μπορείς να λες δημοσίως οτι συμφωνείς με αυτό που έκανε η Χαμάς. Είναι ποινικό αδίκημα. Αυτό που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Κανένα δίκαιο του πολέμου δεν επιτρέπει να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους».

«Βλέπω θετικά την είσοδο του κ. Κασσελάκη στην πολιτική, όμως φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας»

Πρωτοφανή έκρινε την μιντιακή εύνοια στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. «Μπήκε πολύ δυνατά στην προεκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δέχομαι οτι δεν μπορεί να χρεωθεί εξ΄ολοκλήρου την ήττα των αυτοδιοικητικών καθότι τα πρόσωπα δεν ήταν της επιλογής του, αλλά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε χειρότερα από τον Ιούνιο, κάπως το χρεώνεται και αυτός» Και συμπλήρωσε «Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει μεγαλύτερη αντοχή στα αυτοδιοικητικά» ανέφερε.

Όπως σημείωσε «Εγώ βλέπω θετικά την είσοδο του κ. Κασσελάκη στην πολιτική. Μου αρέσει που ένας νέος άνθρωπος από τον απόδημο ελληνισμό μπαίνει στην πολιτική. Που έβγαλε όλα τα πράγματα που αφορούν στην προσωπική του ζωή μπροστά και τα εξήγησε στον ελληνικό λαό με μεγάλο θάρρος»

Ωστόσο υποστήριξε πως «δεν μου αρέσει που από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε σε αυτά. Θα πρέπει να μας πεις ποιες είναι οι θέσεις σου για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ελληνοτουρκικές σχέσεις, κοινωνικά δικαιώματα» και έκρινε πως «φαίνεται να είναι εκτός πραγματικότητας». Με αφορμή όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση του ΣΕΒ: «Είπε πως πρέπει να θεσπίσουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, κάτι που δεν έχει ισχύσει στην Ελλάδα πρακτικά ποτέ και ούτε πρόκειται να ισχύσει και επιπλέον πως πρέπει να θεσπίσουμε περιορισμούς στις προσλήψεις. Έχει κάτσει ένα ολόκληρο υπουργείο δύο ημέρες για να καταλάβουμε τι εννοεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους περιορισμούς στις προσλήψεις. Περιμένουμε να μας το εξηγήσει.»

Φρικώδη χαρακτήρισε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή του για απόκτηση παιδιών συγκεκριμένου φύλου από παρένθετη μητέρα.

«Λάθος η απόφαση για τους δικαστικούς – Θα την σεβαστούμε – Αναδρομικά σίγουρα δεν θα εισπράξουν»

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις των δικαστικών απάντησε «Διαφωνώ με την απόφαση του ΣτΕ. Θεωρώ ότι είναι λάθος και λυπάμαι πολύ που εξεδόθη. Ως υπουργός υποχρεούμαι όμως να την εφαρμόσω. Και να μην την εφαρμόσω θα προσφεύγει ένας μετά τον άλλο οι δικαστικοί στα δικαστήρια και θα δικαιώνεται. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή να σεβαστούμε τη δικαστική απόφαση, να μην τινάξουμε τη χώρα δημοσιονομικά στον αέρα και να μην προκαλέσουμε και πολύ μεγάλο αίσθημα κοινωνικής αδικίας στην υπόλοιπη κοινωνία»

Όπως ξεκαθάρισε «αναδρομικά σίγουρα δεν θα εισπράξουν. Γιατί και η ίδια η απόφαση δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των αναδρομικών. Τα αναπέμπει. Όμως οτι πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά η απόφαση αυτή και να ενταχτεί στο δικαιικώμα μας σύστημα είναι γεγονός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement