Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει το βηματισμό του – Πρώτος σταθμός για Κασσελάκη οι Ευρωεκλογές

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Σαββατοκύριακο από τις 6” και τους Δ. Κοτταρίδη και Ντ. Κασιμάτη μίλησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πήχης για αύριο είναι δύο πράγματα να ηττηθούν, όπου μπορούν να ηττηθούν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Νομίζω έχει εκφραστεί ξεκάθαρα από την πλευρά της κυβέρνησης και μάλιστα με τρόπους που είναι πολύ συζητήσιμοι. Δηλαδή και οι δηλώσεις του κυρίου Αυγενάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη για το Χαλάνδρι είναι μια επανάληψη περίπου αυτού που έκανε Ντόρα Μπακογιάννη στην Κομοτηνή. Δηλαδή μια απειλή ότι αν δεν βγουν οι δικοί μας δεν θα έχετε ΕΣΠΑ, δεν θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στη Θεσσαλία κτλ. Το δεύτερο είναι η υποστήριξη προοδευτικών ψηφοδελτίων, όπου υπάρχουν” τόνισε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπήρξε στο παρελθόν σε μια πολύ άσχημη περίοδο προεκλογικά και θα υπάρξει και στο μέλλον. “Δεν υπάρχει ζήτημα σύγκλισης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ έτσι όπως είναι. Με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ υπάρχει θέμα συγκλίσεων. Το κενό της Κεντροαριστεράς δεν θα καλυφθεί από το υπαρκτό ΠΑΣΟΚ σήμερα, το οποίο δεν βλέπω να αλλάζει με κανέναν τρόπο. Μπορεί όμως να καλυφθεί από ένα μετασχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που μπορεί να εκφράσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας” σημείωσε.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε ότι οι δηλώσεις κάποιων δεν βοηθάνε. “Δεν βοηθάνε στο θέμα της ενότητας και του σεβασμού της επιλογής ενός πολύ μεγάλο κομματιού των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές. Έχει βγει ο Στέφανος Κασελάκης. Πρέπει να στηρίξουμε τον καινούργιο πρόεδρο και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι” είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει το βηματισμό του. Έχουμε χάσει το βηματισμό μας ήδη μετά την πρώτη ήττα της 21 Μαΐου. Βηματισμός σημαίνει να παράξουμε πολιτική και να ασκήσουμε μια αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή. Είναι μια κακή κυβέρνηση, όπως κακή ήταν και η προηγούμενη” πρόσθεσε.

Οι μεγάλες προσδοκίες που είχε ο κόσμος που ψήφισε από τον Στέφανο Κασελάκη θα πρέπει να εκπληρωθούν με κάποιο τρόπο, να πραγματοποιηθούν δηλαδή στο επόμενο διάστημα. Και γι αυτό σας είπα ότι πρώτος σταθμός είναι οι ευρωεκλογές” δήλωσε και σχολίασε: “Υπάρχει και ένας καινούργιος λόγος. Πολιτικός λόγος του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν υπάρχει ακόμα καινούργιος πολιτικός λόγος συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτά που πρέπει να συζητήσουμε και στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά κυρίως κυρίως στο συνέδριο“.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement