Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση οργάνων ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστος «χ» ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας Κασσελάκη και το ταξίδι στις ΗΠΑ

Παραμένουν οι υψηλοί τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μιλά για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Κερατσίνι και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά σε όσα είπε από το βήμα του ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, εντείνεται η αντιπαράθεση και με την κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν τη ΝΔ ότι συνδέει το θέμα της χρηματοδότησης των έργων στη Θεσσαλία με το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι σημείο αναφοράς είναι πλέον η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και η διεξαγωγή του συνεδρίου, άμεση συνάρτηση, όμως, με το πότε αυτά θα γίνουν έχει η ημερομηνία, που τελικά θα παρουσιαστεί στο στρατό ο νέος πρόεδρος.

Το τελευταίο 24ωρο συζητείται όλο και περισσότερο ένα σενάριο, το οποίο φαίνεται ότι έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Κασσελάκης δεν θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο, παρότι μέχρι και ελαχιστες ημέρες νωρίτερα, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν σε συμπέρασμα, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα στρατευόταν με με την ΕΣΣΟ Νοεμβρίου. Θεωρείται δε πιθανή, η στράτευσή του τον Μάρτιο.

Αν τελικά τα πράγματα εξελιχθούν με αυτόν τον τρόπο, στο προσκήνιο ερχεται ακόμα πιο εντονα το ζήτημα των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων: συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς την Τετάρτη, στην οποία η συμμετοχή του προέδρου θα είναι διαδικτυακή καθώς θα βρίσκεται στις ΗΠΑ και συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής μετά την επιστροφή του στη χώρα. Επιστροφή, η οποία δεν θα γίνει πριν από το τέλος Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται να απουσιάσει από την Ελλάδα, για περίπου δεκαπέντε ημέρες. Κατά συνέπεια, η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται πλέον να γίνει τον Νοέμβριο.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία. Παράλληλα, συνομίλησαν για τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, για τις διαχρονικές προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης, συνομίλησαν για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Στη συνάντηση που είχαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο Twitter. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει: «Είχα την τιμή να συναντήσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον ευχαρίστησα για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία, για τους διαρκείς αγώνες του για την προστασία του περιβάλλοντος και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο του 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και οι πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής μας».

Μήνυμα Κασσελάκη προς διαφωνούντες: Σκληρή γλώσσα σε ομιλία του στο Κερατσίνι

Από το Κερατσίνι που επέλεξε για την πρώτη του μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε νέο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και τους διαφωνούντες. Με αφορμή τις 500 εγγραφές μελών που έγιναν σε μία μέρα, τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε ότι «το κόμμα δεν είναι ξινίλα αλλά αγκαλιά».

Με την προτροπή προς όλους «να κοιτάξουμε το μέλλον», ο Στέφανος Κασσελάκης στο Κερατσίνι συνομίλησε με τους πολίτες. Νωρίτερα, με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο τίμησε την μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Έμμεση απάντηση στα όσα υποστήριξε προ ημερών στο ΣΕΒ ο κ. Κασσελάκης ότι η λέξη «κεφάλαιο» δεν είναι προς δαιμονοποίηση και η «εργασία» πρέπει να είναι προτροπή προς συνεργασία, έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Ποιους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στήριξη σε προοδευτικά ψηφοδέλτια δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος. Πέρα από τον Χάρη Δούκα στην Αθήνα, υποστηρίζει τον Στέλιο Αγγελούδη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δημήτρη Κουρέτα για την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Λίγο πριν ανοίξουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες για δεύτερη φορά, ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ  να καταγγέλλει ότι κυβερνητικά στελέχη εκβιάζουν πολίτες να στηρίξουν τους εκλεκτούς της ΝΔ σε Δήμους και Περιφέρειες.

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου πέφτει τα μεσάνυχτα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement