Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μηταράκης: Την Κυριακή στηρίζουμε όλοι «Νέα Δυναμική» και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον Αλκιβιάδη Στεφανή
Μηταράκης: Την Κυριακή στηρίζουμε όλοι «Νέα Δυναμική» και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον Αλκιβιάδη Στεφανή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Την Κυριακή στηρίζουμε όλοι «Νέα Δυναμική» και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στη Χίο.

Νωρίτερα ο Αλκιβιάδης Στεφανής συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη και τον Νίκο Παναγιοτόπουλο  συναντήθηκε και συνομιλήσαμε με τους πολίτες του νησιού. Σε ανάρτηση του μάλιστα ο κ. Μηταράκης αναφέρει πως «την Κυριακή στηρίζουμε όλοι «Νέα Δυναμική» και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον Αλκιβιάδη Στεφανή». 

Στεφανής στον Χιακό Λαό: «Προχωράμε σε μία νέα δημιουργική εποχή – Βάζουμε το Βόρειο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή»

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, στον «Χιακό Λαό»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στον «Χιακό Λαό» και την δημοσιογράφο Ραφαέλα Βατάκη.

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου , ο κ. Στεφανής εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έγινε το πρώτο βήμα για μία Νέα Δυναμική στο Βόρειο Αιγαίο: «Την ερχόμενη Κυριακή είναι στο χέρι μας να ανατείλει, μία νέα και πιο αισιόδοξη μέρα για τα νησιά μας. Με έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, με ισχυρή τοπική και τουριστική ανάπτυξη, με ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και θωράκιση των νησιών μας απέναντι σε κάθε απειλή», τόνισε.

Παράλληλα, μίλησε για το κλίμα που επικρατεί, δίνοντας τη δική του απάντηση ως προς το γιατί η παρούσα Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλή τον κ. Κώστα Μουτζούρη αντί να προβάλλει τα έργα και τις δυνατότητες της, προσπαθεί να δημιουργήσει τοξικότητα και εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Επίσης, σημείωσε πως: «Το βασικό δίλημμα του δεύτερου γύρου δεν είναι τι χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, αλλά το αν η ζωή στα νησιά μας θα γίνει καλύτερη την επόμενη 5ετία. Αν θα προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα δημιουργική εποχή με οφέλη για όλους  ή  αν θα μείνουμε στάσιμοι βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν. Αν θα κυριαρχήσει το φως ή το σκοτάδι».

Για ακόμα μία φορά ο κ. Στεφανής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο όραμα, στους στόχους της «Νέας Δυναμικής», αλλά και στη νέα αναπτυξιακή πορεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας πως από την επόμενη κιόλας ημέρα η νέα Περιφερειακή Αρχή θα κληθεί να αναδείξει και να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πολλές πτυχές του ως προς τον τρόπο που θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών μας: «Πέρα από την αντιμετώπιση του νερού, τις ενεργειακές ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά, η Νέα Δυναμική θα σταθεί αρωγός και στις αθλητικές ομάδες, όπως την ομάδα του ΝΟΧ. Οφείλουμε να είμαστε κοντά τους. Η Χίος οφείλει να έχει ένα κολυμβητήριο που της αξίζει. Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά που διαθέτει η Χίος (μαστίχα, ναυτιλία, πόλο κλπ), να τα στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε τους αθλητές για το μέλλον μέσω των υποδομών», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κ. Στεφανής απάντησε στο ερώτημα πως θα είναι η νέα Περιφέρεια, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με Περιφερειάρχη τον Αλκιβιάδη Στεφανή: «Εκείνο το οποίο προσφέρουμε είναι σκληρή δουλειά, όραμα, σχέδιο, μία δυνατότητα να ονειρευτούν ακουμπώντας πάνω στο όραμα της Περιφέρειας. Μία Περιφέρεια με εξωστρέφεια, μία Περιφέρεια η οποία θέλει να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στα νησιά, θέλει να έχουν τη δυνατότητα να ονειρευτούν και να είναι περήφανοι για τον τόπο τους. Και αυτό εμείς θα τους το εξασφαλίσουμε. Παράλληλα, θα ασφαλίσουμε τον τόπο μας, εκμεταλλευόμενοι πιστώσεις εθνικές αλλά και πιστώσεις ευρωπαϊκές, έτσι ώστε να θωρακιστούμε. Γιατί η επένδυση, η πρόοδος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς. Χάσαμε αρκετό χρόνο, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να βάλουμε το Βόρειο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή», καταλήγοντας πως δέσμευσή του είναι να κάνει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Περιφέρεια, διότι η οργάνωση, η αποτελεσματικότητα, η γρήγορη λήψη απόφασης, η διαχείριση καταστάσεων κρίσεως, είναι κάτι το οποίο έχει μάθει να κάνει σε όλη του τη ζωή.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον Χιακό Λαό:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement