Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτωχός: Θέλουμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλους τους τομείς

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου λίγα μόλις 24ωρα πριν τον ‘β γύρο των Περιφερειακών Εκλογών.

Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο γύρο. Είναι μια άδεια κάλπη. Αρχίζουν όλα από την αρχή. Θα δώσουμε τον αγώνα μας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Είχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη την προηγούμενη Κυριακή. Πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη. Συνεχίζουμε τις περιοδείες μας σε όλες Περιφερειακές Ενότητες. Εξακολουθούμε να συναντάμε πολίτες, συζητάμε μαζί τους, εξηγούμε το πρόγραμμά μας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της Κυριακής” τόνισε ο κ. Πτωχός.

Είμαστε μια ομάδα, ένας συνδυασμός με ξεκάθαρο όραμα και ξεκάθαρο στόχο για την Πελοπόννησο. Θέλουμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλους τους τομείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα. Έχουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, έχουμε μία σύγχρονη τεχνογνωσία, έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση, πολύ διαφορετική, πολύ πιο ανοιχτή, πολύ πιο συμμετοχική, διαδραστική. Ό,τι κάνουμε με τους πολίτες και τους φορείς τώρα, θα θέλαμε να το κάνουμε και στη συνέχεια, πάντα με άξονα τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Πολύ μακριά από πολιτικές του χθες, πολύ μακριά από διαξιφισμούς που δεν έχουν κανένα νόημα, πολύ μακριά από τοξικότητα. Τι θέλουμε να κάνουμε. Πρώτα από όλα θέλουμε να βάλουμε την Πελοπόννησο σε μία αναπτυξιακή τροχιά. Πρέπει η Πελοπόννησος να έχει ανάπτυξη, πρέπει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν εδώ. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την τάση που υπάρχει στο δημογραφικό μας, με αύξηση της ηλικίας μας αν θέλετε και με μείωση του πληθυσμού της Πελοποννήσου” τόνισε ο κ. Πτωχός και εξήγησε:

Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε φιλικοί και ελκυστικοί σε νέες επενδύσεις. Πρέπει να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες επενδύσεις και τις υφιστάμενες εταιρείες. Αυτό μπορεί να γίνει με κατάρτιση, με καλές πρακτικές από το εξωτερικό, με διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε συνέργειες και προστιθέμενη αξία, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στα οποία εμείς θα δώσουμε βάση σε τρία: Πρωτογενής τομέας, γεωργία και κτηνοτροφία. Είναι ο τομέας του τουρισμού που η Πελοπόννησος έχει πάρα πολλά να δώσει και είναι η αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος το οποίο έχουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς. Πρέπει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία. Πρέπει ο τουρισμός να γίνει θεματικός. Πρέπει να επεκταθεί σε 12 μήνες. Να μην είναι μόνο τους δύο, τρεις μήνες, τέσσερις που είναι το καλοκαίρι. Πρέπει ο πρωτογενής τομέας να δημιουργήσει τον πλούτο που πρέπει. Σημειώνω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα ανθρώπων που ασχολούνται με τη γη, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στον πλούτο τον οποίο παράγουν, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο για να το αξιοποιήσουμε“.

Για να μπορέσουν να γίνουν αυτά και να γίνουν γρήγορα, γιατί πρέπει να γίνουν γρήγορα, πρέπει να γίνουν μια σειρά από πράγματα που αφορούν κυρίως την οργάνωση και τη λειτουργία της Περιφέρειας. Αφού μιλάμε για υπηρεσίες, μιλάμε για διαδικασίες οι οποίες είναι αδειοδοτικής ή είναι διαδικασίες που έρχεται σε επαφή ο πολίτης. Πρέπει να απλοποιηθούν, πρέπει να ψηφιοποιηθούν, πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορες και πολύ πιο αποτελεσματικές. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε όλες τις υποδομές μας με μεγάλη έμφαση στο οδικό δίκτυο, στη διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως στο νερό. Το τονίζω αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντική η διαχείριση του νερού, τόσο για λόγους αρδευτικού, όσο και για λόγους ύδρευσης, όπως επίσης και να εκσυγχρονίσουμε υποδομές που άπτονται του αντικειμένου της Πολιτικής Προστασίας“.

Έχουμε ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ξέρουμε από πού θα αρχίσουμε και πού θα τελειώσουμε. Θα αρχίσουμε από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε προηγουμένως. Απλοποίηση διαδικασιών. Η ψηφιοποίηση είναι το πρώτο πράγμα… Το δεύτερο πράγμα είναι να επικαιροποιηθεί όλος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία τόσο με την κεντρική κυβέρνηση όσο και με τους δήμους. Πρέπει να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια, στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και στην κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρχουν πίσω μπρος σε έργα που πρέπει να γίνουν και κυρίως στη διεκδίκηση των έργων και των πόρων. Η Περιφέρεια έχει μια σειρά από χρηματοδοτικές γραμμές, οι οποίες μπορεί να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πλέον των άλλων έχει και μία ένα μεγάλο πρόγραμμα που αφορά την απολιγνιτοποίηση για τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Και εκεί το πρόγραμμά μας είναι πάρα πάρα πολύ συγκεκριμένο. Όλα αυτά θα γίνουν με τρόπο ο οποίος δεν θα αφορά μόνο την απορρόφηση των πόρων και των κονδυλίων, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να μετράμε και την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν όλα αυτά“.

Σε ερώτηση για τα όσα ανέφερε ο κ. Τατούλης περί στήριξής του από την κυβέρνηση, απάντησε: “Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας και όλη η ομάδα που έχουμε είναι ήδη πολύ συμμετοχική. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν το δικό τους προσωπικό αποτύπωμα στις κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται. Προέρχονται από πάρα πολλούς πολιτικούς χώρους. Δεν προέρχονται μόνο από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλο πάθος, είναι δημιουργικοί και έχουν πολύ μεγάλη διάθεση να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και με την Περιφέρεια. Εμείς είμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της Περιφέρειας και να την πάμε όσο πιο μπροστά μπορούμε, κάνοντάς την πρότυπο. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να συνεργαστούμε πάρα πολύ με όλους και με την κεντρική κυβέρνηση και με τους δήμους, αλλά είμαστε εδώ κυρίως για να διεκδικήσουμε όλα όσα χρειάζεται η Περιφέρεια προκειμένου να δημιουργήσουμε όφελος και προστιθέμενη αξία για όλες και για όλους“.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement