Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για τον δεύτερο γύρο

Με κεντρικό πολιτικό στόχο την επικράτηση στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις έξι περιφέρειες της χώρας και στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που έχουν οδηγηθεί σε επαναληπτικές κάλπες, ο «γαλάζιος» μηχανισμός, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαμορφώνει τα επόμενα βήματα της στρατηγικής του.

Μετά την παρουσία του στη Μυτιλήνη για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για νέο κύκλο περιοδειών, ο οποίος μέχρι την Παρασκευή θα περιλαμβάνει:

  • Την περιφέρεια της Θεσσαλίας, εκεί που ο Κώστας Αγοραστός αντιμετωπίζει τον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.
  • Την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκεί που ο Χρήστος Μέτιος αντιμετωπίζει τον προερχόμενο από την κεντροδεξιά, Χριστόδουλο Τοψίδη.

Τα γαλάζια “ραντάρ”, παράλληλα, είναι στραμμένα και στις υπόλοιπες περιφέρειες που είναι ανοιχτές. Όπως η Πελοπόννησος, η Δυτική Μακεδονία, τα Ιόνια Νησιά.

Σε αυτήν την πορεία μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές, η στρατηγική που αναμένεται να προτάξει ο πρωθυπουργός δε θα σχετίζεται μόνο με την ανάδειξη των χαρακτηριστικών, τα οποία διαθέτουν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Αλλά και με την ανάγκη οι νέοι περιφερειάρχες να “κοιτούν” προς την ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση όσον αφορά στην υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων που ήδη έχουν παρουσιαστεί.

«Χρειαζόμαστε συνεργάτες σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους περισσότερους πόρους που αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε. Και είναι σημαντικοί αυτοί. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί τα μεγάλα έργα, αλλά και τις μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα», έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος μας είναι οι 13 περιφέρειες και οι 3 δήμοι και αυτόν θα διεκδικήσουμε. Στις έξι περιφέρειες και στους μεγάλους δύο δήμους, είναι επικεντρωμένη η προσπάθειά μας. Ο Κ. Μπακογιάννης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την εκλογική αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Θα διεκδικήσει τους ψηφοφόρους που δεν προσήλθαν στις κάλπες αλλά και εκείνους που επέλεξαν κάτι διαφορετικό” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στον Σκάι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement