Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δρυμιώτης, πολιτικός αναλυτής: Απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ – Πολιτικό το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών σχολίασε στην ΕΡΤ ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, λέγοντας ότι δεν εκδηλώθηκε η χαλαρότερη ψήφος που ανέμεναν πολλοί και ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από την κυριαρχία της ΝΔ. Όσο για το μήνυμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε ποτέ περίπτωση αυτοδιοικητικών εκλογών αμέσως μετά τις εθνικές. Το ’19 είχαμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, οι οποίες έδωσαν την πρόγευση για τις εθνικές εκλογές» ανέφερε ο κ. Δρυμιώτης επισημαίνοντας ότι «η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας είναι πραγματική έκπληξη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο για τους κερδισμένους της χθεσινής διπλής κάλπης, σε Περιφέρειες και Δήμους, τόνισε ότι εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ έχει ανεβάσει τα ποσοστά του.

Ο κόσμος εγκρίνει την πολιτική των προηγούμενων περιφερειαρχών

«Από τις επτά εκλογικές περιφέρειες που βγήκαν από την πρώτη Κυριακή, οι έξι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας είναι πρώην περιφερειάρχες, πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος εγκρίνει την πολιτική των προηγούμενων περιφερειαρχών» επισήμανε. Σχολιάζοντας την άνετη επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική ο κ. Δρυμιώτης δήλωσε ότι αν και ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά η εκλογή του δείχνει ότι ο κόσμος εγκρίνει την πολιτική που είχε και ο προκάτοχός του, Γιώργος Πατούλης, που είχε τη στήριξη της ΝΔ.

«Βλέπουμε μία απόλυτη κυριαρχία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο γνωστός αρθογράφος και πολιτικός αναλυτής εκτιμώντας ότι στη Θεσσαλονίκη θα κερδίσει, έστω και δύσκολα, ο κ. Ζέρβας ενώ στην Αθήνα αναμένει να επανεκλεγεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας για τη μεγάλη αποχή εκτίμησε ότι ο αριθμός που ανακοινώσε το υπουργείο Εσωτερικών είναι υπερεκτιμημένος κατά ένα ενάμιση εκατομμύριο, με συνέπεια, όπως δήλωσε το πραγματικό ποσοστό αυτών που δεν ψήφισαν να είναι 38% και όχι 48%.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει χάσει τις εκλογές»

Ερωτηθείς για την άσχημη πορεία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε αυτές τις εκλογές ο κ. Δρυμιώτης υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει χάσει τις εκλογές.

«Κατηγορούν τον Μπέο για τοξικότητα, που έχει σε υπερθετικό βαθμό, αλλά και ο Πολάκης τοξικός είναι», είπε ο κ. Δρυμιώτης παίρνοντας θέση για τις ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα κριτήρια με τα οποία ψήφισε ο κόσμος, ο πολιτικός αναλυτής δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του κόσμου όποια και αν είναι. Ωστόσο, όπως είπε, «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Μητσοτάκης εμπνέει εμπιστοσύνη. Από τους άλλους δεν έχει κανένα τέτοιο δείγμα».

Αναφορικά με το πώς ψήφισε ο κόσμος στις πληγείσες περιοχές του Βόλου και της Θεσσαλίας ο κ. Δρυμιώτης υποστήριξε ότι στήριξε τους υποψηφιούς που ήταν σε θέση ευθύνης τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν είχε εναλλακτική λύση.

Ερμηνεύοντας τέλος την μεγάλη αποχή στην Αθήνα, αφού την χαρακτήρισε ως έξω από το μέσο όρο, εκτίμησε ότι οι εγγεγραμμένοι στους δημοτικούς καταλόγους έχουν μετακομίσει σε άλλους δήμους και βαρέθηκαν να πανε να ψηφίσουν. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, η αποτυχία του Μεγάλου Πειπάτου στοίχισε στον Κ. Μπακογιάννη.

«Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφέστατο. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία πέρασε δυσκολίες. Πολύ πιθανόν να μην ήταν και 100% επιτυχημένες οι παρεμβάσεις της, αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος λέει “εμείς εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση”. Το μήνυμα είναι πάντοτε πολιτικό», σημείωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement