Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετισμός Νότη Μηταράκη στην Κεντρική Ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή

Μηταράκης: Κοιτάμε λοιπόν στο μέλλον, αναζητούμε το κύρος του Αρχηγού, την προοπτική που φέρνει, σε αγαστή συνεργασία, απαραίτητο συστατικό, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Σας καλώ να στηρίξετε τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα είναι μια εκδήλωση νίκης.

Η Χίος στέλνει ισχυρό μήνυμα μιας Νέας Δυναμικής, εδώ στην πρώτη γραμμή για το Βόρειο Αιγαίο. Προχθές στην Λέσβο, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε όλες τις περιοδείες του Αρχηγού, οι πολίτες των ακριτικών μας νησιών ζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον. Ζήτησαν την Περιφέρεια αρωγό στην πρόοδο, ασπίδα στα κρίσιμα προβλήματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Ευχαριστώ τον εκλεκτό συνάδελφο Θεόδωρο Σκυλακάκη, που συνδράμει, σήμερα, στην κοινή προσπάθεια των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου, για μια καλύτερη προοπτική. Ανυπομονώ να ακούσω την εισαγωγική σου ομιλία. Μας συγκινεί η παρουσία, εδώ στην πρώτη γραμμή, των 3 εκλεγμένων δημάρχων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Αλφαβητικά, τον Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κώστα Βρατσάνο, σίγουρο για την επανεκλογή του, για 4η συνεχόμενη θητεία! Τον Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς, για την σημερινή βροντερή σας παρουσία. Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στους αγαπητούς συναδέλφους στη Βουλή και στην Κυβέρνηση, που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή.

Χιώτες και Χιώτισσες,

Προφανώς ο Αρχηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δεν χρειάζεται εισαγωγή. Τον γνωρίζουν καλά και τον σέβονται οι Χιώτες. Είχα την τιμή να υπηρετήσω μαζί του, από τον Ιούλιο του 2019 στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργαστήκαμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την έντονη μεταναστευτική κρίση που επηρέασε τις ζωές μας.

Βάλαμε μαζί δύο μετρήσιμους στόχους:

Πρώτον, την ουσιαστική μείωση των ροών και

Δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.

Εκεί που η Περιφερειακή αρχή αδυνατούσε να σταθεί αντάξια των προκλήσεων, εμείς καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, και τελικά οι πολίτες μας επιβράβευσαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πιστεύουμε στην πολιτική του αποτελέσματος, όχι στην πολιτική της επικοινωνίας.

Όπως πολύ στοχευμένα είπε προχθές στο Βύρωνα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «στην πολιτική πρέπει να μην φοβόμαστε την ευθύνη… να μην κρυβόμαστε από τα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους…θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες για να κάνουμε την ζωή σας καλύτερη, κάθε μέρα».

Ο Αρχηγός είναι η επιτομή του δεν φοβάμαι τα δύσκολα! Είναι υπερδραστήριος, με σχέδιο, παρών στις μάχες. Με χαρακτηριστικό το ήθος του, που τον ξεχωρίζει. Και για εμάς θα αποτελέσει περηφάνια, ως νησιώτες, να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης μας! Η περίοδος 19-23 ήταν χαμένη, από πλευράς Περιφέρειας.
Ειδικά στη Χίο, η οποία υπερ-αδικήθηκε σε πόρους από την Περιφέρεια. Ευτυχώς που υπήρχαν τα μεγάλα έργα της Κυβέρνησης και οι πόροι των Υπουργείων Εσωτερικών και Μετανάστευσης, με υπογραφή Σκυλακάκη, που κράτησαν τη Χίο.

Κοιτάμε λοιπόν στο μέλλον, αναζητούμε το κύρος του Αρχηγού, την προοπτική που φέρνει, σε αγαστή συνεργασία, απαραίτητο συστατικό, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βάζοντας μπροστά την Οικονομική ανάπτυξη, την ασφάλεια και σταθερότητα, τις υποδομές και, πολύ σημαντικό, την πολιτική προστασία.

Έχει δίπλα του ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, έμπειροι και νεότεροι. Συνεργάτες που θα τον στηρίξουν και θα παράγουν έργο.

Πάνω από όλα έχει δίπλα του, όλους εσάς, όλους εμάς.
Σας καλώ να στηρίξετε τον Αλκιβιάδη Στεφανή.
Σας ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement