Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αυγέρη: Να αφήσουμε πίσω τα συστήματα που εξέθρεψε η Δεξιά στην αυτοδιοίκηση

«Βασικό πολιτικό επίδικο αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι να υπάρξει αλλαγή σε Δήμους και Περιφέρειες, να δοθεί ένα ξεκάθαρο αντιδεξιό και δημοκρατικό μήνυμα», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «Attica TV» το βράδυ της Τετάρτης.

Ερωτηθείσα για την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κοινωνία, λίγες μέρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, υπογράμμισε: «ήταν πολύ σημαντικό ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου κινητοποίησε πολλές χιλιάδες ανθρώπους και νέα μέλη». «Και αυτό καταγράφεται στα πολύ θετικά. Δεν είναι ένα αποτέλεσμα που το πιστώνεται μόνο ο νέος πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ως μια εκλογική νίκη. Είναι μια νίκη της Δημοκρατίας, του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Είδαμε κόσμο που έλεγε ότι δεν υπάρχει λύση και προοπτική, δεν υπάρχει ενδιαφέρον πια για την πολιτική, να αλλάζει στάση. Είναι βέβαια και τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά. Ένα πρόσωπο κινητοποίησε άλλους πολίτες, νέους ανθρώπους να βρουν ενδιαφέρον για την πολιτική, χρησιμοποιώντας μάλιστα και νέα μέσα, νέους τρόπους προσέγγισης. Η εμπλοκή ειδικά των νέων ανθρώπων στην πολιτική, είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αυτό πρέπει να καταγραφεί ως ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτύπωμα των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας», τόνισε.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε: «ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να χαμηλώνει τις προσδοκίες για τους υποψηφίους που στηρίζει, ειδικά τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με αυτές που είχαν καλλιεργηθεί στην αρχή». «Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βλέπουμε συχνά δημοσκοπήσεις για τους γαλάζιους “εκλεκτούς”», είπε η Δώρα Αυγέρη, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε με νόμο τη δυνατότητα ένας υποψήφιος να μπορεί να κερδίσει τη διοίκηση στο Δήμο ή στην Περιφέρεια με ποσοστό 43%+1 ψήφο. «Φαίνεται ότι και αυτό είναι πλέον δύσκολο ή και ουτοπικό για πάρα πολλούς γαλάζιους υποψηφίους, κάτι που στην αρχή το θεωρούσαν σίγουρο. Νομίζω ότι εξαιτίας μιας πολύ δύσκολης συνθήκης, κυρίως λόγω των μεγάλων καταστροφών ειδικά στη Θεσσαλία, αναδείχθηκαν όλα αυτά τα κούφια τα λόγια, τα μεγάλα και τα συστήματα που εξέθρεψε το “επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη τα τέσσερα τελευταία χρόνια», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Και πρόσθεσε: «είναι αξιοσημείωτο ότι τώρα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από τον Αχιλλέα Μπέο, ένα πρόσωπο που μέχρι πρότινος θεωρούσαν το πιο κατάλληλο για τη δουλειά που είναι να κάνει…μάλλον για να δέρνει κόσμο». «Το μεγάλο πολιτικό επίδικο αυτών των εκλογών είναι να παρακινηθεί ο κόσμος να κάνει την αλλαγή, μακριά από την παράδοση των πελατειακών δικτύων. Να κάνει την αλλαγή για τη ζωή του, για την καθημερινότητά του, στη μικρότερη κλίμακα του Δήμου ή της Περιφέρειας. Είναι στο χέρι των πολιτών να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Γιάννη Μυλόπουλο ως υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε ερώτηση για τη συμμετοχή του Γιάννη Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «ο κ. Μπουτάρης έκανε τη διαφορά όσο ήταν δήμαρχος, έβγαλε την πόλη από το σκοταδισμό». «Η παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η καλύτερη στήριξη για τον κ. Πέγκα. Το ζήτημα είναι να γίνει η αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ζέρβας ξεκίνησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και τώρα κατέληξε να είναι άμεσα εξαρτημένος από την υποστήριξη του κ. Μητσοτάκη», επισήμανε η Δώρα Αυγέρη.

Τόνισε ακόμα ότι σε πολλές περιπτώσεις η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συγκεκριμένους υποψηφίους, έρχεται από κοινού με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. «Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στηρίζουμε την κ. Βάσω Χοχλάκα, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, με τους Οικολόγους. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτή τη συμπόρευση και ένας από τους στόχους των εκλογών είναι να δοθεί ένα αντιδεξιό, ένα δημοκρατικό μήνυμα», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης από στελέχη της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την περιπαικτική αποστροφή Βορίδη στη Βουλή, δήλωσε: «ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον κ. Βορίδη στη Βουλή να κάνει τη “βρώμικη” δουλειά, επρόκειτο για ένα μεγάλο θεσμικό ατόπημα του κ. Βορίδη και ευτυχώς το απέσυρε». «Ο Στέφανος Κασσελάκης με σεβασμό βρίσκεται κάθε φορά στη Βουλή για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μεγάλη προσήλωση στο ρόλο του και στις απαιτήσεις των καιρών. Την Πέμπτη θα απευθυνθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν είναι καινούριο ένας αρχηγός κόμματος που δεν είναι βουλευτής, να απευθύνεται στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

Αναφερθείσα στην απώλεια του μεγάλου αθλητή Γιάννη Ιωαννίδη, είπε: «να εκφράσω τη θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στην αθλητική οικογένεια, αλλά και στη Θεσσαλονίκη -μια ολόκληρη πόλη πενθεί». «Είναι ανεξίτηλο το στίγμα που άφησε στο μπάσκετ, όχι μόνο στον Άρη αλλά και στις επόμενες ομάδες που πέρασε στη διαδρομή του, όπως βέβαια και στην Εθνική», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη. «Μεγάλο το αποτύπωμα και μεγάλο το κενό», κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement