Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Απαιτείται ένας νέος πατριωτισμός όλων μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

“Απαιτείται, κατά την άποψή μου, ένας νέος πατριωτισμός που θα αφορά στους πολίτες, τους πολιτικούς και τη δομή του κράτους. Μια συνολική προσπάθεια να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε και να σώσουμε τη χώρα μας, απέναντι στην απειλή της κλιματικής κρίσης ανέφερε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισήμανε ότι η κλιματική κρίση που πλήττει όλο τον πλανήτη και κυρίως περιοχές, όπως αυτή της Μεσογείου, απαιτεί συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων: Του Υπουργείου Κλ. Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, των συναρμόδιων Υπουργείων (ΥΠΕΝ, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄και β’ βαθμού κ.α) με τη σκέψη ότι αυτό θα γίνει υπό την Προεδρία της Κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους.

«Θα φέρουμε ένα νόμο στη Βουλή, ο οποίος καταρχάς θα ελέγχει αρμοδιότητες και συναρμοδιότητες και θα επιβάλλει στενή συνεργασία. Και μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα οι αντιπυρικές ζώνες που πρέπει να γίνουν και τον τρόπο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δάση μας. Τελείωσε αυτό το οποίο υπήρχε στο παρελθόν, δε βγαίνει πλέον το “αφήστε τα δάση έτσι να αναπτύσσονται, μην κάνετε αντιπυρικές ζώνες, να μην εκμεταλλευόμαστε τα δάση μας, να μην υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας” τόνισε ο Υπουργός. Πρόσθεσε, δε, την επιτακτική ανάγκη ελέγχου του καθαρισμού των οικοπέδων ιδιωτών από τους Δήμους και έκανε λόγο για εγκληματική συμπεριφορά όσων- επανειλημμένως μάλιστα- προβαίνουν σε θερμές εργασίες όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι επιπέδου 4 και 5».

«Τι απαιτείται να γίνει; Αυτό το οποίο κάποιοι έλεγαν “ως αυτό μπορούσαμε να κάνουμε”, τελείωσε. Τελείωσε “αυτό μπορούσαμε να κάνουμε ή αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε”. Όταν οι άνθρωποι είναι ξεσπιτωμένοι όλα απαιτούνται να γίνουν, προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Η πρόληψη λοιπόν είναι το ισχυρότερο όπλο και τώρα είναι εμφανές ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πώς δύο φορές εντός 20 ημερών η χώρα αντιμετώπισε μια τεράστια κρίση στις ίδιες περιοχές- στη Θεσσαλία, στο Βόλο, στη Βόρεια Εύβοια- δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. «Και φυσικά εκεί υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνιούν, κάποιοι από αυτούς είναι έξω από τα σπίτια τους και έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας, την οποία παρέχουμε και δίνουμε λύσεις» είπε ο Υπουργός ΚΚΠΠ, τονίζοντας ότι «οφείλουμε όλοι να ετοιμαστούμε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Έτοιμη για τις Βρυξέλλες είναι η Χιώτισσα Αργυρώ Κουτσουράδη, αγρότισσα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με αφορμή την ανάδειξή της ως «Νέος Αγρότης της Χρονιάς...

ΧΙΟΣ

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην Χίο. Επισυνάπτεται αναλυτικά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων:

ΧΙΟΣ

Αναβάλλονται τα εγκαίνια του “Πλεκτού Χωριού” και μεταφέρονται την επόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, στο Πάρκο Μίχαλου – Πλατεία Φατούρου Θυμιανών. Ευχόμαστε την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου       «Αγιά Βαρβάρα μίλησε, κι Αϊ Σάββας απεκρίθη:      -Μαζέψτε ξύλα κι άχυρα και σύρτε και στο μύλο,        γιατί Αϊ Νικόλας...

Advertisement