Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζαχαριάδης, υπ. Δήμαρχος Αθηναίων: Στην Αθήνα επικρατεί η εγκατάλειψη και η αδιαφορία – Θέλουμε μια άλλη νοοτροπία για την πόλη

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Νίνα Κασιμάτη μίλησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» λέγοντας ότι οραματίζεται με πόλη με δημοκρατική και συμμετοχική διοίκηση.

«Η Αθήνα το 2004 οργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αντιδιαστολή με το τι κάνανε άλλες χώρες που οργάνωσαν Ολυμπιάδα, εμείς μείναμε πίσω. Τα έργα σάπισαν και σκούριασαν και δεν είχαμε αυτή την ευκαιρία να αλλάξουμε μέσα και από την Ολυμπιάδα την πόλη» δήλωσε ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την εικόνα στις γειτονιές του δήμου Αθηναίων υποστήριξε ότι επικρατεί η εγκατάλειψη, η αδιαφορία, η έλλειψη φροντίδας και ενσυναίσθησης για το τι συμβαίνει στην πόλη.

«Δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση του κ. Μπακογιάννη ενδιαφέρθηκε μόνο με παρεμβάσεις κεντρικού χαρακτήρα στην πόλη και σε αυτές απέτυχε. Είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας όλη αυτή η συζήτηση γύρω από το “Μεγάλο Περίπατο” που ταλαιπωρεί τους πάντες, όχι μόνο τους δημότες της Αθήνας, αλλά και τους τουρίστες της Αθήνας και τους επισκέπτες της Αθήνας» σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο κ. Μπακογιάννης αποφεύγει κάθε δημόσια συζήτηση

Περιγράφοντας την πολιτική που θέλει να υλοποιήσει, σε ενδεχόμενο εκλογής του, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να φέρουμε μια άλλη νοοτροπία γύρω από τη διαχείριση των πραγμάτων. Και αυτός είναι νομίζω και ο βασικός λόγος για τον οποίο ο απερχόμενος δήμαρχος αποφεύγει κάθε δημόσια συζήτηση».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανάγκη διαλόγου με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους και όχι για παράλληλους μονολόγους. «Δεν θέλω και δεν θα επιτρέψω όσους έχουν τη νοοτροπία οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν ένα τρίτο ημίχρονο των εθνικών εκλογών. Θα συζητήσω για τα προβλήματα της πόλης, για το πράσινο, για το κυκλοφοριακό, για τη βιώσιμη κινητικότητα, για την ασφάλεια. Προφανώς, κάνουμε παράλληλους μονολόγους, αλλά δεν είναι αυτό διαδικασία εκλογών στην πόλη που γέννησε τον διάλογο και που γέννησε τη Δημοκρατία. Είμαστε στην Αθήνα», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όπως δήλωσε «είμαστε μια πόλη 650.000 ανθρώπων και έχουμε λιγότερες από 40 παιδικές χαρές». Κάνοντας ευθεία επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη ανέφερε ότι «δεν είμαστε ούτε στο Καρπενήσι που ήταν δήμαρχος, ούτε στη Λαμία που ήταν Περιφερειάρχης. Είμαστε στην Αθήνα. Είναι ντροπή να πανηγυρίζουμε που έχουμε λιγότερες από 40 παιδικές χαρές».

Και όπως είπε «έχουμε προσχολική αγωγή σε κοντέινερ. Δεν είναι να πανηγυρίζεις όταν, μετά από μια θητεία δημάρχου, έχεις τα παιδάκια στα κοντέινερ. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και είναι ευθύνη του Δήμου».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι εφόσον εκλεγεί η διοίκησή του θα είναι πιο αποτελεσματική από την υπάρχουσα.

«Έχουμε όραμα και σχέδιο για όλες τις γειτονιές. Έχουμε ιεραρχήσει προτεραιότητες, έχουμε καλή ομάδα επιστημόνων και τεχνοκρατών που μπορούν να αντιληφθούν τα προβλήματα της πόλης και να είναι δίπλα στους ανθρώπους και έχουμε διαφορετική νοοτροπία. Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι και δεν φοβόμαστε το διάλογο και τη συζήτηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης.

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, όλες οι μεγάλες αλλαγές και όλες οι μεγάλες τομές στην πόλη θα γίνουν με διάλογο με τις άλλες παρατάξεις και με τους δημότες αυτής της πόλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement