Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Θέλουμε επέκταση της τουριστικής σεζόν

Ιδιαίτερα ανθεκτική χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στη μείωση του κόστους δανεισμού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα έχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ευρωζώνη, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα «έχει επιστρέψει για τα καλά».

Είπε επιπλέον ότι αναμένεται πως η χώρα θα μπορέσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, χωρίς να θυσιαστεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημοσιονομική πειθαρχία.

Τουρισμός και κλιματική αλλαγή
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα για επισκεφθεί κανείς και επεσήμανε ότι «θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν».

Ερωτηθείς για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ανέφερε ότι «συνεχίζει ο κόσμος να εκτιμά την Ελλάδα και τη Μεσόγειο», ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Είπε επίσης ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να είναι μια «ευκαιρία» προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική σεζόν.

Επεσήμανε, δε, ότι «η κλιματική εδώ είναι εδώ και θα παραμείνει», προσθέτοντας ότι πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο, ωστόσο φέτος η κατάσταση ήταν δυσκολότερη. Αναφέρθηκε επίσης στις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη βραχυπρόθεσμη προσαρμογή» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους. «Πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των καταστροφών» υπογράμμισε.

Σημείωσε επιπλέον ότι «χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να σώσουμε ζωές ανθρώπων».

Ενέργεια και μεταναστευτικό
Ως προς τον τομέα της ενέργειας, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 10 πρώτες χώρες στις ανανεώσιμες πηγές. «Περιμένουμε βραχυπρόθεσμα ακόμα περισσότερα πράγματα» συμπλήρωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει τον ρόλο του σημείου εισόδου για την Ευρώπη σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε σκληροί σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των διακινητών», ενώ επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει νόμιμους τρόπους σε όσους επιθυμούν να έρθουν προκειμένου να εργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

Advertisement