Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Στην αντεπίθεση η Αχτσιόγλου – Το μήνυμα Κασσελάκη στα περί «πολέμου»

Σε θέση μάχης οι δύο διεκδικητές, Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή (24/9). Απάντηση στα όσα έχουν γραφτεί για «πόλεμο» και προσπάθεια δυσφήμισης προς την συνυποψήφιά του Έφη Αχτσιόγλου, έδωσε με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι την σέβεται και την τιμά.

Το μπαλάκι για το θέμα της ενότητας του κόμματος την επόμενη μέρα πέταξε η Εφη Αχτσιόγλου εξαπολύοντας βολές κατά του Παύλου Πολάκη. «Το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιος που υποστηρίζεται από τον κ. Πολάκη να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις (…) Ελάχιστο δείγμα πολιτισμού από τον Στ. Κασσελάκη να καταδικάσει τις επιθέσεις(..) Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στον Α. Τσίπρα τι θα κάνει» ανέφερε η η ίδια.

Δεν παραιτούνται από το Επικρατείας Ο. Ηλιόπουλος και Ε. Ακρίτα

Οι βουλευτές που θα μπορούσαν να παραιτηθούν έτσι ώστε να υπάρξει είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτουν το ενδεχόμενο. Ακόμα και πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως η κ. Ακρίτα.

Ο Όθων Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να παραιτείται βοηθώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να «μπει» στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:
Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ελ.Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α.Τσίπρα

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα”, δήλωσε (στο Action 24) η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα. Και πρόσθεσε: “Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο κλήρος φαίνεται πως πέφτει στον Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πώς θα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί», όμως, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές» είχε πει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια μοναδική προσφορά ξεκίνησε από την Yamaha, τόσο στα sport scooters XMAX 125 και XMAX 300 όσο και στην Adventure μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού Tenere...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

Advertisement